Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska konstnären om premiärdramatiken: ”Jag trodde jag var i himlen”

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
Konstnären Marc Broos fick en teaterpremiär med extra dramatik. I veckan var han tillbaka på teatern.
Konstnären Marc Broos fick en teaterpremiär med extra dramatik. I veckan var han tillbaka på teatern. Foto: Lena Richardson

För konstnären Marc Broos blev årets sommarpremiär på Västanå fylld av extra dramatik. I den heta teaterladan svimmade han plötsligt av och fick åka ambulans till sjukhus.

– Jag trodde jag var i himlen, berättar han.

På tisdagskvällen var han tillbaka i Berättarladan för att se den stora jubileumskonserten med Västanå teater. Det blev en fin upplevelse, utan dramatik av det slag som uppstod när han gick på premiären tidigare i sommar.

Vad hände?

– Jag hade cyklat från Östra Ämtervik i 29 graders värme och hade inte ätit eller druckit. Sen fick jag ett par glas bubbel, berättar han.

Föreställningen drog igång i den heta ladan och en bit in i första akten minns han att han tog tag i en flaska vatten och förde den mot munnen. Sedan slocknade han, innan han ens hunnit få av korken.

– Jag trodde att jag var i himlen! Sedan såg jag några bekymrade kvinnoansikten och de hällde vatten i mig och på mig.

Föreställningen avbröts

Det blev oroligt i salongen och föreställningen fick brytas en stund, medan han fick hjälp att ta sig ut ur ladan. Han kunde gå själv med lite stöd och sedan fick han ligga i ett kylrum och pusta ut, innan ambulansen kom och tog honom till sjukhuset i Torsby.

– Där fick jag dropp. Det var uttorkning helt enkelt. De kollade allt, men alla värden var bra, de frågade om jag var idrottsman, säger han och ler.

”Du stal showen”

Idag mår han bra, när NWT når honom i ett annat ärende är han på väg mot sjön för att bada. Nu ser han fram mot Kulturveckan som strax börjar i Sunne och även mot nya besök på Västanå i Rottneros.

I augusti ska han dit igen för att vara med på ett jubileumskalas och sedan ska han se teaterföreställningen också – hela, den här gången. Förhoppningsvis utspelar sig all dramatik då på scenen.

– Bengt Berg sa att ”du stal showen”!

Ambulans. Genrebild.
Ambulans. Genrebild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Artikeltaggar

BerättarladanKändisarMarc BroosMänskligtNöje/KulturRottnerosSommarSunneTeaterVärmlands länVästanå teaterÖstra Ämtervik

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.