Insändarsvar: Tragiskt att du ger dig på mig som person

Insändare
PUBLICERAD:
"Påståendet att jag medvetet skulle vilseleda, vara mindre vetande och inte förstå, varken ekonomiska baskunskaper eller sambandet/skillnaden mellan drift och investeringar var verkligen lågt av dig.” skriver Linda Johansson (S).
Foto: Olivia Larsson
Linda Johansson (S) svarar Henrik Frykberger.

Tack Henrik för att du ger mig möjligheten att tydliggöra texten gällande Norra Bron i artikeln om vad Socialdemokraterna i Sunne vill.

Meningen du refererar till ”Investeringen hamnar inte så att den belastar drift av vård och omsorg, det hamnar ju på investeringssidan i budgeten” kan omformuleras så här:

Investeringskostnaden för Norra Bron hamnar i investeringsbudgeten som finansieras till stora delar med lånade pengar. Precis som du skriver, så belastar då ränta och amorteringar driftsbudgeten.

Finner det mycket tragiskt att du känner det nödvändigt att ge dig på mig som person i din insändare. Påståendet att jag medvetet skulle vilseleda, vara mindre vetande och inte förstå, varken ekonomiska baskunskaper eller sambandet/skillnaden mellan drift och investeringar var verkligen lågt av dig.

Men det är klart, att stå bakom en moderatbudget som innehåller MINDRE pengar till kommunens verksamheter (i och med löften om skattesänkningar) vilket inte kommer kunna täcka ens den befintliga drift vi har idag och samtidigt se andra partier som faktiskt VILL någonting för Sunne, svider väl så till den milda grad att kritisera andra då känns som nödvändigt.

Linda Johansson

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.