Hoppa till huvudinnehållet

Här är den nya styrelsen i Sunne IK: ”Vi vill bygga bra människor”

Publicerad:
Magnus Sundgren (vänster) är ny ordförande i Sunne IK. Till höger syns Mikael Johansson, klubbchef och nygammal tränare.
Magnus Sundgren (vänster) är ny ordförande i Sunne IK. Till höger syns Mikael Johansson, klubbchef och nygammal tränare. Foto: Fredrik Finnebråth

Sunne IK:s nystart fortsätter att ta form. Nyligen presenterade de sin styrelse - som innehåller många nya namn.

Bland andra Magnus Sundgren. Han tar över som ordförande.

– Allt eftersom bitarna föll på plats kändes det självklart att ställa upp, konstaterar han.

FB har tidigare rapporterat om Sunne IK:s stora förändringar på och utanför isen. Sedan länge har det varit klart att Daniel Frykestam, Peter Lindgren, Anna-Karin Sandell, Pia Dahlgren och Ida Lindberg lämnar styrelsen.

Även där väntade alltså stora förändringar - och nu är det klart vilka som tar över deras roller (se alla namn längst ner).

Magnus Sundgren efterträder Daniel Frykestam som ordförande, FB bad honom beskriva sig själv och styrelsens framtidsvisioner för Sunne IK.

– Jag är en kille på 53 år med fru, hund och fyra barn. Jag jobbar som trafiklärare och discjockey. Hela mitt liv har jag hållit på med människor, både jobbmässigt men även på fritiden. Som person är jag nog rätt lugn, brinner för att hjälpa människor. Jag har svårt för att säga nej, vill väl och ser till att få saker gjorda.

Varför ville du bli ordförande i Sunne IK?

– När frågan kom var det inte helt självklart på grund av att det tar rätt mycket tid. Men allt eftersom bitarna föll på plats med människorna runt om kring mig, både i styrelsen och generellt i organisationen, kändes det självklart att ställa upp. Vi har många grymma människor som ställer upp, men som alltid i all ideell verksamhet behövs det fler som hjälper till.

Hur skulle du beskriva personerna i den nya styrelsen?

– Alla brinner för att hålla i gång ungdomar men även få fler att spela ishockey. Tjejhockeyn och blåbärshockeyn är två lysande exempel på några idéer som förverkligats i Sunne IK, och ytterligare saker är på gång. Några har varit med tidigare i styrelsen, andra är nya, men kombinationen av engagemang, vilja och erfarenheter gör mixen otroligt bra.

På vilket sätt hoppas ni ta Sunne IK framåt?

– Våra medlemmar önskar att vi blir fler och det gör givetvis vi också. Det är något vi jobbar för. Vi vill även bygga upp ett bra och attraktivt hockeygymnasium som på så sätt ökar intresset för att komma till Sunne och Sunne IK. Sedan vill vi bygga bra människor och skapa en kamratskap. Helmia arena ska vara en kul plats att besöka, både på och utanför isen.

– Ser vi på den sportsliga delen har sportgruppen redan gjort ett mycket bra jobb med våra egna spelare, och även lyckats fått tillbaka spelare. Det finns givetvis en vision att hamna i toppen av division 3 och fortsätta klättra högre upp. Men det gäller att jobba långsiktigt och rätt på alla plan, både med människor och ekonomi. Vi har en bra ekonomisk stabilitet i föreningen men även där måste det jobbas mer, säger Magnus Sundgren.

Hela Sunne IK:s styrelse för säsongen 2022-23

Magnus Sundgren, Ordförande

Rikard Martinsson, Vice ordförande

Linda Forss, Sekreterare

Camilla Torp, Kassör

Hannes Berg, Ledamot

Marcus Larsson, Ledamot

Fredrik Jönning, Ledamot

Christer Axelsson, Suppleant

Lisa Olsson-Lindh, Suppleant

Artikeltaggar

IshockeySunneSunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.