Insändare: Demokratin måste skyddas

Insändare | Val 2022
PUBLICERAD:
Två bilar brinner på en parkering i Norrköping, i samband med upploppen i påskas.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
I ett fritt och öppet demokratiskt samhälle har du rätt att tycka vad du vill, att tro på vad du vill och vem du vill. Din åsikt, din tro, din världsbild är din - och den har du rätt till att ha inom dig. Men du kan aldrig kräva att den ska vara den lag som alla andra ska följa, eller något som särskilt ska gälla för dig.

Kastade stenar som satt tiotals poliser på sjukhus, brinnande polisbilar och ambulanser som kostat miljoner i skattepengar och förtryckta unga kvinnor som förföljs av bröder och farbröder.

Det här är inte en fråga om religionsfrihet, för det här är inte religion. Det här är inte islam, det här är islamism. Genom att svenska politiker inte tagit hotet från islamismen på allvar, så har dessa personer - personer som utnyttjar sin religion för att sprida hat och medeltida värderingar - tillåtits definiera vad som är islam.

Sveriges alla fredliga och frihetliga muslimer behöver få upprättelse, svenska värderingar måste försvaras och demokratin skyddas med näbbar och klor.

Emil Olsén-Johansson och Carolina Landberg, Kristdemokraterna i Sunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.