Hoppa till huvudinnehållet

Magnus Carlsson i Sillegårdens trädgård: ”Helt magisk kväll med sommarhits”

Publicerad:
Magnus Carlsson gav smakprov på en blandning av finstämda och riviga hits när han gästade Sillegården under torsdagskvällen.
Magnus Carlsson gav smakprov på en blandning av finstämda och riviga hits när han gästade Sillegården under torsdagskvällen. Foto: Kristina Green

25 grader varmt, kvällssol och grönska i Sillegårdens trädgård kan få vem som helst att njuta för en stund. Plussa på Magnus Carlsson i en intim konsert, så är succén total.

– Kvällen har varit helt magisk, vi vill inte att den ska ta slut, sa Susanne Andersson, Anna Magnusson och Maria Jonsson.

Artisten Magnus Carlsson har en bred repertoar och hits på rad, genom sin medverkan i dansbandet Barbados och discogruppen Alcazar. Under pandemin tog en ny konsertform vid i form av intima konserter med begränsade publikplatser. Det blev succé och publiken fick se en ny finstämd sida av artisten. Trots att restriktionerna släppt och spelningarna duggar tätt i almanackan såg Magnus det som en ynnest att under torsdagskvällen få göra en mindre spelning på Sillegården.

Ensam vid pianot

– Det är härligt att komma tillbaka efter pandemin och möta publiken igen. Almanackan är helt fylld av spelningar som skjutits upp och nya som har adderas till. Det är fint att även göra mindre spelning som denna, men kanske lite mer nervigt. På en stor scen med kör och dansare blir man en i sammanhanget, men på en sådan här scen får man som artist ge hela sig, ta i från tårna och själv möta publiken. Sådana här spelningar är inget discodunk utan har en annan energi under den bara himlen. Det är tredje året jag är här på Sillegården för att sjunga in sommaren och det är helt magiskt i den här miljön, säger Magnus Carlsson.

Stämning under bar himmel

Lika underbart verkade publiken tycka att det var folkkära Magnus Carlsson som stod på den lilla scenen i Tipi-tältet bara några meter från stolsraderna. Inledningen började finstämt med en egenskriven instrumental låt på pianot och fortsatte med en lika finstämd version av Barbadoslåten, Blå Horisont som är ett av spåren från albumet Belinda.

 • Publiken som FB pratade med var mycket nöjda med konserten.
  Publiken som FB pratade med var mycket nöjda med konserten. Foto: Kristina Green
 • .
  . Foto: Kristina Green
 • .
  . Foto: Kristina Green

Proffsigt mellansnack

Mellansnacket lyfte fram en sida hos artisten som kanske publiken inte heller är van vid. Avslappnat och personligt med humor gav fin kontakt där Magnus bland annat uppmanade sina gäster att googla fram texterna så de kunde sjunga med i låtarna. Och det gjorde de minsann.

Sommarhits med bredd

Sommarhits framfördes därefter på rad och här representerades både Carole King och Cornelius Vreeswijk genom Magnus versioner av You`ve Got a Friend och En stund på Jorden.

När Ted Gärdestads, Det är för oss solen går upp, framfördes var det nästan som att tiden stod stilla i trädgården. Här lyste artistens bredd från dansband, disco och till solosång när den är som bäst. Den skolade rösten höjdes i det lysande framförandet av, I am what I am och i numret av Feels of Gold fick publiken höra ett av numren ur den digitala konsert som spelades in under pandemin.

Stående ovationer

När slutet närmade sig var gästerna i bänkraderna redo för att ställa sig upp rekordsnabbt. Mer än en hade väntat på crescendot och det kom så hela trädgården gungade i takt ibland andra Barbadoslåtarna Se Mig, och avslutande Kom hem.

Publiken sjöng till artisten

Artisten fick en gåva för sin insats av Sillegårdens Maria Amneteg, en bricka med några tryckta textrader ur Värmlandsvisan. Med en publik som var på tårna efter sista numret fick Magnus Carlsson en present till, genom att samtliga stod upp och sjöng Ack Värmeland Du sköna för artisten.

– Det har varit en helt magisk och jätterolig kväll, så bra han är! Vi vill inte att kvällen ska sluta, sa tjejtrion Susanne Andersson, Anna Magnusson och Maria Jonsson från Gunnarskog och Häljeboda efter konserten.

 • Många passade på att ta en bild med Magnus Carlsson efter konserten.
  Många passade på att ta en bild med Magnus Carlsson efter konserten. Foto: Kristina Green
 • "Magisk och jätterolig kväll!”
  "Magisk och jätterolig kväll!” Foto: Kristina Green
 • Linda Olsson och Ulrika Olsson Edlund var några i publiken denna junikväll.
  Linda Olsson och Ulrika Olsson Edlund var några i publiken denna junikväll. Foto: Kristina Green

Artikeltaggar

Magnus CarlssonNöje/KulturSillegårdenSommarVästra Ämtervik

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.