Hoppa till huvudinnehållet

Skrivarkurs på Mårbacka - Selmas berättande ska inspirera

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Deltagarna på skrivarkursen kommer att få skriva bland annat om kärlekens kraft och skrönor.
Deltagarna på skrivarkursen kommer att få skriva bland annat om kärlekens kraft och skrönor. Foto: Charlotte Ferneman

Under kulturveckan i Sunne arrangeras skrivarkurser vid Mårbacka Minnesgård. Det är Selma Lagerlöfs berättande som ska inspirera deltagarna.

Under fyra dagar i augusti finns möjlighet att ägna sig åt skrivande i workshops med där Lagerlöfs olika teman finns närvarande. Deltagarna kan välja att anmäla sig till dag och tema. Fokus ligger på barndomen, kärlekens kraft, hemsökelser och skrönor.

– Jag kommer att lägga en trigger i varje del, för att deltagarna ska komma i gång med sitt skrivande. Det blir att de får lyssna på en skiva där Selma håller tal och jag kommer att läsa ur en titel med anknytning till temat. En av dagarna tar vi oss till en plats dit Selma ofta gick för att få inspiration, säger kursledaren Inga-Lill Junedahl.

Skrivandet kan ske på medförd bärbar dator eller i ett vanligt skrivblock.

– Skrivande är ett hantverk och man kommer nära sin historia om man skriver för hand. Så jag rekommenderar att arbeta i ett större block, då kan man sitta i arbetarbostaden och skriva eller sitta någonstans i Selmas trädgård, vilket ger en fin upplevelse i sig.

.

Artikeltaggar

FörfattareMårbackaNöje/KulturSommarSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.