Insändare: Det gick att dra i bromsen och tänka om

Insändare
PUBLICERAD:
Flytten av särskoleelever från Skäggebergsskolan i Sunne (bilden) till Östra skolan pausas.
Foto: Maria Svärdsén
Det gick att dra i bromsen och tänka en gång till. Tyvärr på bekostnad av massor av tid och energi från alla dom ni egentligen skulle haft svaren till. Så jag kan inte tacka er för att ni pausar organisationsförändringarna för särskoleeleverna på Skäggebergsskolan, men alla vi som på något sätt fått er att dra i bromsen, kan definitivt klappa oss på axeln för vårt ”jobb” och jag själv vill rikta ett stort tack till alla som agerat, stöttat och på något sätt hjälpt oss i denna situation.

Jag hoppas innerligen att ni reflekterar kring hur ni hanterat detta från start, till nu. Den stress och oro ni lagt på barnen, föräldrar och troligtvis även alla dom fantastiska personer som tar hand om våra barn på Skäggebergsskolan. Vi har haft 0 verktyg att jobba med för att trygga våra barn. 0 svar på 1000 frågor. Om ni hade levt i någon av dessa barns verklighet, hade hanteringen definitivt sett helt annorlunda ut.

Jag hoppas samtalen till hösten blir givande och att det blir en bra och trygg skolgång för alla elever som nu går i särskolan och alla dom som kommer efter oss under årens gång. Det ger en åtminstone en förhoppning, att man backar och gör om. Förhoppningsvis rätt.

Ann-Sofie Gerebro

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.