Hoppa till huvudinnehållet

Två fotbollsklubbar utsatta för inbrott: ”Fan, inte nu igen!”

Publicerad:
Fönsterpartiet in till kiosken på Ekebyvallen hade tjuvarna lyft ut.
Fönsterpartiet in till kiosken på Ekebyvallen hade tjuvarna lyft ut. Foto: Jörgen Persson

Två inbrott hos två fotbollsklubbar.

Både Rottneros IK och Ämterviks FF har i dagarna utsatts för stölder.

– Jättetråkigt, det drabbar en förening som bärs upp av ideella krafter, säger RIK-ordföranden Jörgen Persson till FB.

När Rottneros IK:s ordförande Jörgen Persson skulle förbereda fotbollsdag för skolungdomar på måndagsmorgonen gjorde han upptäckten.

Både kiosken i klubblokalen och det fristående förrådet på Ekebyvallen hade fått ovälkommet besök. Fönsterpartiet in till kiosken låg intakt på golvet och förrådsdörren hade brutits upp.

Dörren in till förrådet hos Rottneros IK hade brutits upp.
Dörren in till förrådet hos Rottneros IK hade brutits upp. Foto: Jörgen Persson

– Bensin, diesel, verktyg och lite dricka är borta. Vi vet inte helt hållet allt som saknas än så länge, det märks lite senare. Maskinerna i förrådet står kvar och det får vi i alla fall vara glada för, säger Jörgen Persson, som polisanmält händelsen.

Sätter upp kameror

Vad tänkte du när du såg vad som hänt?

– ”Fan, inte nu igen!”. Senast häromåret snodde de bensin från oss och för tiotalet år sen blev vi av med åkgräsklippare. Det är jättetråkigt, än mer när det drabbar en förening som bärs upp av ideella krafter. Allting kostar och det är inte bara bara.

Jörgen Perssons Rottneros IK är en av två klubbar i Sunne kommun som nyligen utsatts för inbrott.
Jörgen Perssons Rottneros IK är en av två klubbar i Sunne kommun som nyligen utsatts för inbrott. Foto: Fryksdalens Sparbank

Kan ni göra något annorlunda framöver?

– Vi kommer att vara än mer observanta. Tills nu har vi inga kameror uppsatta, men det kommer vi att göra nu.

”Bara Ramlösa de inte vill ha”

Och faktum är alltså att RIK inte är ensamt – även Ämterviks FF har utsatts för något liknande och polisanmält händelsen.

Per ”Per Post” Andersson var den som upptäckte inbrottet på Lövviksvallen. Även denna gång på måndagsmorgonen.

– Dricka, godis, chips och glass. Allt var borta. Det var bara Ramlösa de inte ville ha, säger han.

Till skillnad från i Rottneros var endast kiosken drabbad den här gången.

– Fönstren var uppbrutna. Det handlar inte om några astronomiska summor och är inget större elände. Men man blir lite förgrymmad, det är riktigt dåligt. Vårt förråd var ordentligt låst i alla fall.

”Det handlar inte om några astronomiska summor och är inget större elände. Men man blir lite förgrymmad, det är riktigt dåligt.”, säger Per Andersson.
”Det handlar inte om några astronomiska summor och är inget större elände. Men man blir lite förgrymmad, det är riktigt dåligt.”, säger Per Andersson. Foto: Ämterviks FF

ÄFF har varit förskonat från inbrott fram tills nu.

– Det är fösta gången sen vi byggde här -91, så det är väl otroligt bra egentligen. Skulle det hända något igen får vi sätta oss och diskutera. Bäckalund har en siren som tjuter när någon rör sig där, vi kanske hittar på något liknande. Då lär de inte stanna länge.

”Dåligt bevakat”

Stefan Söderberg, förundersökningsledare på Sunnepolisen, håller det för tämligen sannolikt att samband finns mellan inbrotten hos de båda fotbollsklubbarna.

– Man skulle kunna tänka sig det. Troligt, med tanke på att anläggningarna ligger hyfsat nära varandra. Det kan vara så enkelt att de som gjort det vet att hos en fotbollsklubb finns det gräsklippare, verktyg, bensin samtidigt som det är dåligt bevakat. Men det är annorlunda med inbrott hos två fotbollsklubbar.

Polisen har hittills inte hunnit utreda inbrottsstölderna hos Rottneros IK och Ämterviks FF, men har haft en del ärenden inom samma brottskategori på sistone.

– Det har varit mycket tillgrepp, mycket småinbrott med drivmedels- och även verktygsstölder, säger Stefan Söderberg.

Artikeltaggar

Ämterviks FFBrottBrott & blåljusEkebyvallenFotbollInbrottLövviksvallenRottneros IKStölder

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.