Hoppa till huvudinnehållet

Man döms efter att ha spelat för hög musik ur bilen – två gånger om

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen i 20-årsåldern från Sunne kommun spelade för hög musik ur bilen vid två tillfällen.

En av gångerna utanför Sunnepolisen – som pekar ut problemet som ortens största utmaning.

– Många retar sig på det, säger Stefan Söderberg.

I början av september 2021 åtalades mannen i 20-årsåldern, som är skriven i Sunne kommun, för att vid två tillfällen ha spelat för hög musik ur bilen.

Han har hela tiden nekat och döms nu för förargelseväckande beteende, enligt lagen som trädde i kraft den första juli 2021. Lagen handlar om att polis har rätt att utfärda ordningsbot för det som bedöms vara störande och onödig biltrafik.

Lagen kom till efter att störande bilmusik på många ställen runtom i landet är den enskilt största anledningen till varför allmänheten kontaktar polis.

Sunnepolisens tuffaste utmaning

Och bekymret är vanligt även i Sunne. Fryksdalsbygden har tidigare skrivit om fall där samma dom fallit.

Polisen tar det på allvar och Stefan Söderberg, inre befäl vid LPO Torsby, där Sunne ingår, pekar ut störande biltrafik som Sunnes tuffaste utmaning just nu.

– Att hantera det är en stor del av arbetsuppgiften för våra yttre befäl i dag. Det spelas hög musik och körs onödigt med inte särskilt bra fordon, säger Stefan Söderberg.

– Det läggs en del resurser på störande biltrafik och -musik eftersom att det stör så många retar sig på det.

”Roligt med högt ljud”

Den nu dömde mannen i 20-årsåldern spelade alltså för hög musik ur bilen vi två tillfällen. En av gångerna precis utanför polisstationen i Sunne.

– Det är roligt med högt ljud, ska han ha sagt i förhör.

– Jag såg ingen i närheten som kan ha blivit störd och tycker att jag spelade på en normal nivå. Musiken var på i fem-tio sekunder och att jag ska få böter känns orimligt.

Men: Böter undslipper inte mannen i 20-årsåldern. Summan hamnar på 1 500 kronor.

Spelade musik i bilen på cruising – döms

Artikeltaggar

Bilburen ungdomBrott & blåljusDomarFörargelseväckande beteendeStefan SöderbergSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.