Hoppa till huvudinnehållet

Sunnes företagare firade ortens företagaranda

Publicerad:
Årets företagare i Sunne 2022 blev Helen Torsgården, Helen Torsgården AB.
Årets företagare i Sunne 2022 blev Helen Torsgården, Helen Torsgården AB.

Företagarna Sunne ordnade sommarfest för sina medlemmar på onsdagskvällen. Kvällen präglades av firande av många anledningar, bland annat utsågs Helen Torsgården, välkänd influencer på Youtube, till Årets företagare.

Under kvällen korades Årets företagare och Årets unga företagare. I båda kategorierna har unga företagare i kommunen utsetts till vinnare. De kommer från helt olika branscher, men med ett starkt driv för att utveckla respektive verksamheter.

Årets företagare i Sunne 2022 blev Helen Torsgården, Helen Torsgården AB.

Vinnarmotivering: ”Lyhördhet, kreativitet och ett unikt uttryck är det som kännetecknar Årets Företagare i Sunne 2022. I en bransch med stor konkurrens lyckas företagaren inspirerar andra att våga ta steget till att flytta ut på landsbygden, och visar att drömmar är möjliga att nå. Hon har skapat ett titthål som gör den svenska idyllen tillgänglig för följare världen över. Med sitt företag visar hon på mycket god tillväxt och lönsamhet.”

Årets Unga företagare är Christoffer Jonsson Sundqvist & Erik Scholander, Värmland Bygg & Montage AB.

Vinnarmotivering: Årets Unga Företagare har höga ambitioner gällande hållbart företagande och tydliga mål i att vara bra ledare och förebilder för deras anställda. De inspirerar med deras driv och höga kundnöjdhet.

  • Årets Unga företagare blev Christoffer Jonsson Sundqvist & Erik Scholander, Värmland Bygg & Montage AB.
    Årets Unga företagare blev Christoffer Jonsson Sundqvist & Erik Scholander, Värmland Bygg & Montage AB.
  • Rickard Lindqvist, ordförande Företagarna Sunne.
    Rickard Lindqvist, ordförande Företagarna Sunne.

Det var två år sedan föreningen kunde arrangera festligheter på grund av pandemin.

– Det är fantastiskt härligt att kunna ordna ett ordentligt firande för våra medlemmar som trots svåra tider har tagit sig igenom krisen. Det är viktigt att få stanna upp och bara njuta av detta, säger Rickard Lindqvist, ordförande i Företagarna Sunne.

Årets förening

Företagarna Sunne utsågs till Årets förening av Företagarnas kongress för några månader sedan.

– Vi är otroligt glada för utmärkelsen. Vi är en förening som stadigt växer och ordnar många aktiviteter för företagare på orten samt bedriver ett framgångsrikt påverkansarbete gentemot kommunen. Vi hoppas fler företagare vill ansluta sig till oss, det är ett fantastiskt sätt att förena nytta med nöje, säger Hanna Jonsson, vice ordförande i föreningen.

Artikeltaggar

Företagarna SunneNäringslivRickard LindqvistSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.