Hoppa till huvudinnehållet

Insändarreplik: Revisionsberättelsen är fakta

Publicerad:
Kommunalrådet Kristina Lundeberg (C) svarar på kritiken från Sunne fastighets AB:s tidigare styrelseledamöter Henrik Lagerlöf och Anette Sätherberg.
Kommunalrådet Kristina Lundeberg (C) svarar på kritiken från Sunne fastighets AB:s tidigare styrelseledamöter Henrik Lagerlöf och Anette Sätherberg. Foto: Peter Bäcker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik till Henrik Lagerlöf och Anette Sätherberg.

Detta står i oberoende revisorernas revisionsberättelse ”Den 13 juli undertecknade Henrik Lagerlöf, Anette Sätherberg och Per Vitalis för bolagets räkning ett avtal med bolagets fd verkställande direktör Per-Arne Hermansson. Avtalet innebär en förlängning av verkställande direktörens uppsägningstid från 12 månader till 36 månader. Förändringen avviker från vad som kan anses marknadsmässigt och medför risk för ekonomisk skada för bolaget.” Ledamöterna och vd ”får genom sin befattning med avtalet anses ha agerat oaktsamt enligt 29 kap. 1 § samt i strid med 8 kap. 41 § aktiebolagslagen då avtalet är ägnat åt att ge otillbörlig fördel åt fd vd till nackdel för bolaget.”

Det är alltså revisorerna som rekommenderar att inte bevilja ansvarsfrihet. Och det beror inte på mötet utan på att ni faktiskt undertecknat avtalet. Rättsväsendet får sen komma fram till om avtalet är giltigt eller inte.

Jag lämnar åt att var och en som följt media genom åren kan se vilka som ägnar sig åt personangrepp. Jag föredrar att inte föra dialogen på insändarsidorna, men så länge ni och andra väljer den arenan kommer jag fortsätta besvara insändare med fakta.

Vad gäller kommunens årsredovisning så drabbas ingen ekonomiskt av att vi redovisar pengarna som ska gå till utbildning av personal det år som utbildningen faktiskt genomförs. Den som vill kan ju lyssna på revisorns svar gällande detta på senaste fullmäktigemötet.

Kristina Lundberg (C)

kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

Anette SätherbergHenrik LagerlöfInsändareKristina LundbergPer VitalisSunne