Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Beslut för bolagets bästa

Publicerad:
”Beslut ska fattas för bolagets bästa. Inte för att gynna en enskild, välbetald, vd”, skriver Kristina Lundberg (C) om turerna i Sunne Fastighets AB.
”Beslut ska fattas för bolagets bästa. Inte för att gynna en enskild, välbetald, vd”, skriver Kristina Lundberg (C) om turerna i Sunne Fastighets AB. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till Björn Gillberg (HS).

Du svänger dig gärna med juridiska termer, men kom ihåg att vare sig du, kommunstyrelsen eller fullmäktige är en domstol.

Fullmäktige hade att ta ställning till om ägarombudet på Sunne Fastighets AB:s stämma ska bevilja ansvarsfrihet till de tre ledamöter samt vd som låg bakom fallskärmsavtalet förra året.

Detta då det inte går att se att förre vd:n Hermansson och styrelseledamöterna Lagerlöf, Sätherberg och Vitalis agerat utifrån bolagets bästa när den exceptionella fallskärmen tecknades.

Beslut ska fattas för bolagets bästa. Inte för att gynna en enskild, välbetald, vd.

Fullmäktige kom till samma slutsats som revisorerna. Det vill säga bevilja inte ansvarsfrihet!

I slutänden handlar det om huruvida skattebetalarna ska betala för fallskärmen eller om de som faktiskt fattat beslutet att skriva under avtalet ska hållas ansvariga om en domstol kommer fram till att vd har rätt till miljonfallskärmen.

Din argumentation i fullmäktige var häpnadsväckande. I stället för att verka för skattebetalarnas bästa argumenterade du till förmån för dina partivänner. Att Hela Sunne dessutom fått med Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna på att skattebetalarna ska stå för en miljonfallskärm är djupt beklagligt.

Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

Björn GillbergInsändareKristina LundbergSunneSunne Fastighets AB