Hoppa till huvudinnehållet

En poäng för Rottneros: ”Måste våga gå framåt”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Henrik Arneng gjorde målet för Rottneros i 45:e minuten - och kanske borde han ha gjort ett till, när han fick en jättechans i mitten av andra halvlek.
Henrik Arneng gjorde målet för Rottneros i 45:e minuten - och kanske borde han ha gjort ett till, när han fick en jättechans i mitten av andra halvlek. Foto: Fredrik Finnebråth

Efter två raka förluster blev det oavgjort för Rottneros IK, när de tog emot Karlskoga SK under torsdagen.

Henrik Arneng gjorde det enda hemmamålet i regnovädret på Ekebyvallen.

Rottneros har varit en av de största positiva överraskningarna i kommunen hittills. Efter två raka förluster hoppades de studsa tillbaka när mittenlaget Karlskoga kom på besök under Kristi himmelsfärd.

Någon skönfotboll bjöds det inte på. Förmodligen var regnet, som öste ner under den andra halvleken, en bidragande orsak.

Målvakten var bortspelad men Karlskoga-spelarna räddade när Henrik Arneng missade den här superchansen.
Målvakten var bortspelad men Karlskoga-spelarna räddade när Henrik Arneng missade den här superchansen. Foto: Fredrik Finnebråth

I slutet av den första halvleken tog gästande Karlskoga ledningen, men Henrik Arneng kvitterade för Rottneros kort därefter.

Det blev matchens sista mål. Målchanser fanns, den bästa hade RIK när målskytten Arneng fick ett jätteläge i motståndarboxen - men prickade en Karlskoga-spelare ut till hörna.

  • Foto: Fredrik Finnebråth
  • Foto: Fredrik Finnebråth
  • Foto: Fredrik Finnebråth
  • Foto: Fredrik Finnebråth
  • Foto: Fredrik Finnebråth
  • Foto: Fredrik Finnebråth
  • Foto: Fredrik Finnebråth

Efter två raka nollor i protokollet kan RIK glädja sig åt att utöka poängskörden i tabellen - även om de gärna hade tagit två poäng till.

– Det blev mycket långbollar, så fort vi rullade lite boll blev det bättre, men vi fick försvara oss mer än vi anföll. Även om vi är jättestabila som lag där bak är det något vi måste jobba på, vi måste våga gå framåt mer och skapa fler målchanser, säger inhopparen Jaime Ortiz Parra.

Artikeltaggar

FotbollKarlskoga SKRottnerosRottneros IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.