Hoppa till huvudinnehållet

Leifby betygsätter alla matchtröjor: ”Putte Kock hade blivit i gasen”

Publicerad:
Marcus Leifby är en av landets mest profilerade och omtyckta sportjournalister. Foto: Aftonbladet

Just nu utser FB:s läsare den snyggaste fotbollströjan i Sunne kommun.

En som gärna tycker till när det kommer till just matchställ är Marcus Leifby, sportjournalist på Aftonbladet och en av männen bakom podcasten Snett inåt bakåt.

Vi bad honom betygsätta samtliga tröjor på en skala mellan 1-5.

Tea Lundmark, Mallbackens IF.
Tea Lundmark, Mallbackens IF. Foto: Fredrik Finnebråth

Mallbackens IF: ++++

Gamla, fina Mallbackens resultat har man ju följt i 30 års tid, antingen via Sportspegeln eller via olika resultatbörser. En lugn, trygg och trovärdig tröja med Panathinaikos-stuk värdig en förening med så stolt tradition som Mallbacken.

Yussuf Abdisitar, IFK Sunne.
Yussuf Abdisitar, IFK Sunne. Foto: Fredrik Finnebråth

IFK Sunne: +

Nja, det här ser mer ut som en reklam-t-shirt Johan Arneng glömt ta med sig hem från Årjängs travbana. Värmlands äldsta fotbollsförening borde klä sig mer parant än så här.

Hannes Karlsson, Rottneros IK.
Hannes Karlsson, Rottneros IK. Foto: Fredrik Finnebråth

Rottneros IK: +++++

Ja men satan, nu snackar vi. Real Rottneros vet hur en fotbollströja ska se ut. Skulle kunna krängas till överpris utanför vilken Champions League-arena som helst oktober-december. Det kan inte gå dåligt i en tröja som den här. Blåvitt, se och lär.

Lovisa Vidfelt, Lysviks IF dam.
Lovisa Vidfelt, Lysviks IF dam. Foto: Fredrik Finnebråth

Lysviks IF (dam): ++++

Putte Kock hade blivit i gasen om han sett den här tröjan. Stilrent och snyggt, svart och gult gifter sig väl och ser ilsket ut. Hela tröjan andas lite 50-tal. En fullträff som gör att man vill ta cykeln till Myrborgen, skrika sig hes – och sedan cykla hem igen. Hes.

Anton Johansson, Ämterviks FF.
Anton Johansson, Ämterviks FF. Foto: Fredrik Finnebråth

Ämterviks FF: ++++

Jaaaveeesst, som Svennis skulle ha sagt. Det här är riktigt bra. Attityd och snygga vertikala ränder, som om ÄFF var på väg till ett play-off-möte mot Luton på Wembley. ÄFF gör mycket rätt, matchtröjan är ett.

Christofer Olsson, Bäckalunds IF.
Christofer Olsson, Bäckalunds IF. Foto: Fredrik Finnebråth

Bäckalunds IF: +

Jag såg bättre klädda män utanför Studenternas när bandyfinalen spelades 1993.

Hampus Persson, Gettjärns IF.
Hampus Persson, Gettjärns IF. Foto: Fredrik Finnebråth

Gettjärns IF: +++

Är det Bayern Mü… nej, det är Gettjärn, ja, men det betyder inte att det inte blir underhållande fotboll, fast på ett annat sätt. Klinisk fotbollströja med fin vit V-ringad krage som för tankarna till EM 1988.

Jonna Wendling, IS Emtarna.
Jonna Wendling, IS Emtarna. Foto: Fredrik Finnebråth

IS Emtarna: +++

Nya tröjor på väg in, har jag förstått. Varför det? Det här håller hela vägen och säsongen och över tid eftersom ärmarna har den där breda vita mudden. Skicka den nya tröjan med vändande post och skyll på det nedlagda herrlaget.

Oskar Persson, Lysviks IF herr.
Oskar Persson, Lysviks IF herr. Foto: Fredrik Finnebråth

Lysviks IF (herr): ++

Det här ser ut som en tröja som tillhör ett lag där tränaren ogärna vill att spelarna spelar långt men där alla går ut och slår långbollar längre än någonsin eftersom många haft en dålig dag på jobbet.

Oskar Hedström, Bjälveruds IK.
Oskar Hedström, Bjälveruds IK. Foto: Fredrik Finnebråth

Bjälveruds IK: ++++

En perfekt mörkgrön färg och precis så mycket reklam som en division 7-klubb förtjänar. Det vill säga knappt någon. Den rena stilen gör att en oerhört professionell känsla sänker sig över klubben, vilket förstås kommer skära sig totalt med hur det ser ut på planen.

Artikeltaggar

Ämterviks FFBäckalunds IFBjälveruds IKFotbollGettjärns IFIFK SunneIS EmtarnaLysviks IF damLysviks IF herrMallbackens IFRottneros IKSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.