Insändare: Vi gör alltid vårt bästa

Insändare
PUBLICERAD:
”Nu ska vi betala skatt på en gåva vi aldrig bett om”, skriver sign. Oss kommunanställda apropå sommargåvan från Sunne kommun.
Foto: Fredrik Finnebråth
Vi får inte klaga, det är bättre än inget. Ja, det har vi fått höra länge. Men efter år av hårt arbete, restriktioner, obekväm utrustning och högre tryck på personalen så blir man nöjd på begreppet ”det är bättre än inget”. ”Vi får göra det bästa av situationen”.

Vi gör alltid det bästa. Vi springer fortare, vi jobbar mera, vi tänker lite till och får arbetsdagen att gå.

Vi gör ett riktigt bra jobb för det krävs av oss oavsett situation. Men efter dessa år av pandemi så är vi många som tycker att vi är mer värda än orden ”det är alltid något”. En känsla av uppskattning spred sig när Sunne kommun gick ut med att anställda förtjänar en Sommargåva.

Å tackar. Dom ser oss, vårt hårda arbete och situation har inte gått dom förbi. Det låter så fint. En Sommargåva som alla mottagare får betala skatt på. Så själva ”gåvan” i sig är mindre än det Sunne kommun går ut med. Nu ska vi betala skatt på en gåva vi aldrig bett om.

”Bättre än inget” sägs det. Absolut. Men kalla det inte för Sommargåva när vi anställda som väljer att ta emot den sedan ska betala skatt på ”gåvan”. För visad uppskattning av hårt arbete. Visst låter det fint. Men vi ska vara tacksamma, det är alltid något.

Oss kommunanställda

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.