Hoppa till huvudinnehållet

Felicia ordnar bröllopsmässa: ”Vi har så många duktiga kreatörer i Sunne”

Publicerad:
Reporter Karina Johansson
Karina Johansson
karina.johansson@fryksdalsbygden.se
"Save the date” står det på Felicia Carlssons tavla. Datumet hon syftar på är 11-12 februari nästa år. Då blir det nämligen bröllopsmässa på Selma Spa.
"Save the date” står det på Felicia Carlssons tavla. Datumet hon syftar på är 11-12 februari nästa år. Då blir det nämligen bröllopsmässa på Selma Spa. Foto: Karina Johansson

I februari nästa år blir det bröllopsmässa på Selma Spa. Arrangör är Felicia Carlsson som driver skönhetssalongen Bellessa i Sunne.

– Vi har så många duktiga kreatörer och fina ställen i Sunne och jag vill skapa en samlingsplats där företag kan visa upp sina verksamheter, berättar hon.

Felicia Carlsson startade skönhetssalongen Bellessa tillsammans med Felicia Abrahamsson. Där gör man idag fransar, ögonbryn, naglar, spraytan, vaxning och sedan i höstas även piercingar. Från början hyrde de in sig hos en frisör, men skaffade egen lokal på Kvarngatan vid nyåret 2020.

– Jag gör allt från första konsultation med en brud inför ett bröllop till make up inför vigseln, och det är typ det roligaste jag vet. Oftast har de bokat tid hos en frisör för att få håret fixat och då kommer jag dit och sminkar. De är så pirriga och jag tycker om att se alla förväntningar, och det är superkul att få ta hand om och hjälpa dem med olika saker, berättar hon.

Detta har öppnat för samarbeten mellan olika salonger, vilket fått Felicia att fundera i nya banor. Hon vill utöka gemenskapen och skapa ännu fler samarbeten och det ledde till att hon bestämde sig för att arrangera en bröllopsmässa.

– Många kommer till Sunne för att gifta sig och vi har så många verksamheter, platser och duktiga kreatörer här i Sunne. Jag vill skapa en samlingsplats där dels företagarna kan visa upp sig och där brudparen kan komma och se vad som finns på orten.

Bröllopsboom i Sunne: ”Jag glädjer mig åt varje par”

Nu är det bestämt att mässan arrangeras på Selma Spa den 11-12 februari nästa år.

Vilken typ av utställare kommer finnas med?

– Både frisörer, fotografer, florister, försäljare, hantverkare, tillverkare av smycken, kläder, lokala bryggerier och boendeanläggningar. Ja, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vilka som kan vara med. Listan kan göras hur lång som helst.

Hon vill nämligen vända sig till fler än dem som ska gifta sig.

– Även om bröllop är temat, vänder sig mässan till alla åldrar och det ska finnas något som känns relevant även för andra. Därför blir det lite mer av en show med happenings under dagen. Kanske en modevisning. Tanken är också att man ska kunna se hantverket växa fram, och det kan även bli erbjudanden och tävlingar under dagen.

Hur har responsen varit på din idé, så här långt?

– Intresset är jättestort, både bland utställare och sådana som vill hjälpa mig med själva arrangemanget så det är jättekul!

Artikeltaggar

Felicia CarlssonNyheterSalong BellessaSelma spaSunneVigslar

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.