Södra Viken-dagen lockade 3000 besökare

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Lördagens topp tre i A-traktorutställningen, från vänster vinnaren Gustav Lindgren, trean Anton Lindblad och tvåan Axel Sparby.
Lördagens Södra Viken-dag blev en lyckad tillställning med drygt 60 utställare inom skogs -och transportbranschen. Lastbilar, traktorer, skogsmaskiner, terrängfordon fanns på plats likväl som mat -och glassförsäljning och lokala producenter.

Utbildning och rekrytering var också ett inslag som lockade besökare likväl som föreläsningar om granbarkborre och skogsekonomi. Många valde att gå tipspromenaden som slingrade sig runt hela området och längst upp fanns möjlighet att prova på lerduveskytte.

Nytt för i år var en A-traktorutställning som ungdomar fått föranmäla sig till. Besökarna på Södra Viken-dagen fick rösta på sin favorit A-traktor och vinnare i tävlingen blev Anton Lindblad med sin Volvo 945. Utställningen med priser sponsrade från Lecab lastbilar, Helmia, Meca och Sunne presentkort lockade många och även en långväga utställare från Alingsås.

Parkeringen blev snabbt full och drygt 3000 besökare gick runt området denna dag. På parkeringen hade andraårseleverna på Fordons- och transportprogrammet startat ett hjälpprojekt där besökarna fick swisha valfritt belopp till Röda korsets hjälp till invånarna i Ukraina.

Populära aktiviteter för barn var hoppborg och ponnyridning men även Skogen i Skolans hinderbana bland träden lockade.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.