Hoppa till huvudinnehållet

De toppar Hela Sunnes lista

Publicerad:
De fyra första namnen på Hela Sunnes lista är fr v högst upp: Henrik Lagerlöf, Björn Gillberg, Jelena Krönström och Anette Sätherberg.
De fyra första namnen på Hela Sunnes lista är fr v högst upp: Henrik Lagerlöf, Björn Gillberg, Jelena Krönström och Anette Sätherberg.

Partiet Hela Sunne har haft årsmöte och fastställt sin lista inför kommunalvalet 2022.

Totalt har man 19 namn på listan som toppas av Henrik Lagerlöf, följt av Björn Gillberg, Jelena Krönström och Anette Sätherberg.

Partiet som bildades för att verka för bevarandet av byskolorna, beslutade under årsmötet att fortsätta driva den frågan. Partiet vill satsa på att höja andelen legitimerade lärare och förskollärare vid alla skolor genom att höja lärarlönerna.

Partiet vill även satsa på äldrevården. Man skriver att vårdtagare inom hemtjänsten ska få besök av färre olika medarbetare - ett mål de vill nå genom höjd grundbemanning inom hemtjänsten, bättre löner och färre anställda på deltid eller timmar.

Övriga frågor Hela Sunne kommer att driva under kommande mandatperiod är bland annat en kommunal reservvattentäkt, kommunalt beredskapslager samt en simhall.

Hela Sunne inför valet

Totalt har Hela Sunne 19 namn på listan, de 10 första namnen är:

1 Henrik Lagerlöf, Skogsberg

2 Björn Gillberg, Bäckalund

3 Jelena Krönström, Mårbacka

4 Anette Sätherberg, Mallbacken

5 Karl Grankvist, Rottneros

6 Mikael Gustavsson, Bäckalund

7 Hans Högberg, Råbäcken

8 Per Stjärnberg, Sunne

9 Inger Grankvist, Rottneros

10 Céline Spoor, Stöpafors

Artikeltaggar

Anette SätherbergBjörn GillbergHela SunneHenrik LagerlöfPolitikSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.