Hoppa till huvudinnehållet

Svensk medalj efter Nykvists supersträcka: ”Sjukt kul”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
En imponerande insats av Emil Nykvist (vänster) som gjorde den bästa sträckan av svenskarna.
En imponerande insats av Emil Nykvist (vänster) som gjorde den bästa sträckan av svenskarna. Foto: Privat

Det svenska mixstafettlaget lyckades ta en pallplats som trea i mål under den sista dagen i IBU-cupen i italienska Ridnaun.

En stor del i framgången har Emil Nykvist, som tog laget från tredje- till förstaplats under sin sträcka.

Det var Sunnesonens första internationella medalj.

Ingela Andersson, Elisabeth Högberg, Emil Nykvist och Henning Sjökvist utgjorde det svenska laget. I den ordningen åkte de också sina varv.

De låg med i toppen eller strax bakom under stora delar av loppet, men det var först när Emil Nykvist åkte tredjesträckan som Sverige avancerade.

Sunnekillen imponerade såväl i spåret och på skjutvallen.

Emil Nykvist minskade avståndet till de två ledande lagen inför det liggande skyttet med snabbaste åktid. Tack vare fem fullträffar passerade han sedan Frankrike och gick ut på mellanrundan som tvåa och var bara 17 sekunder bakom Tyskland på väg in till stående. När Emil lyckades nolla ännu en gång på 22 sekunder medan Johannes Werner Donhauser tvingades använda alla tre extraskotten lämnade svensken vallen först av alla och växlade också med en ledning på 11 sekunder före Frankrike.

Emil hade den tredje bästa åktid sammanlagt, fem sekunder efter norrmannen Harald Öygard - och var klart snabbast både på skjutvallen och sträckan.

– Det var en sjukt kul dag i dag, roligt att få ta min första internationella medalj, skriver han till FB.

Emma Nilsson och Viktor Brandt hamnade på sjätte plats i singel mixstafetten.

På måndagseftermiddagen fick både Emil Nykvist och Emma Nilsson ett glädjande besked. De är uttagna i Sveriges trupp till världscupen i Oslo senare under veckan.

Artikeltaggar

Emil NykvistSK BoreSkidskytteSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.