Hoppa till huvudinnehållet

Bra tävlingshelg för Nykvist och Nilsson: ”Enorma steg åkmässigt”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Emil Nykvist och Emma Nilsson visade god form i Schweiz.
Emil Nykvist och Emma Nilsson visade god form i Schweiz.

Under helgens IBU-cup i Lenzerheide, Schweiz, fortsatte Emil Nykvist att imponera.

Även Emma Nilsson visade strålande form, då hon blev bästa svenska två gånger om.

– En bra helg med stabilt skytte och en kropp som blev bättre och bättre, konstaterar Nilsson.

Lördagens supersprint inleddes med kval. Emil Nykvist slutade där på en tiondeplats, Emma Nilsson på åttonde.

I finalen sköt Sunnekillen bort sig (fem bom) och åkte i mål på en 19:e plats.

Bättre gick det för Emma Nilsson från Gräsmark, som slutade åtta även i finalen.

På söndagen var det masstart med 60 startande. Även den här gången blev det några bom för mycket för Nykvist, men en stark insats i spåret gjorde att han åkte i mål på en 20:e plats.

– Jag hade en riktigt bra dag åkmässigt, det var inga problem alls att hänga med. Men jag sköt fem bom, så det var dåligt skytte den dagen också. Jag tar ändå med mig att jag tagit enorma steg åkmässigt, med normalt skytte så kan jag vara med och slåss om medaljer. Jag är riktigt nöjd med den här helgen i Schweiz och det känns som att jag närmat mig världscupen hela vintern, snart bör jag ha visat nog för att få åka där, skriver Nykvist till FB.

Efter att ha inlett med en 26:e plats blev Emma Nilsson bästa svensk både under lördagen och söndagen. Efter åttondeplatsen i supersprint åkte hon i mål på en sjätteplats i masstarten.

– På torsdagens race var det riktigt blött och tungfört i snön. Det var ett utav de jobbigaste loppen jag någonsin har gjort och det blev också någon bom för mycket. Lördag och söndag var skyttet bättre och kroppen blev piggare och piggare för varje dag. Jag är mest nöjd med att jag var offensiv på vallen utan att det blir fort så att man slarvar. En bra helg med stabilt skytte och en kropp som blev bättre och bättre. Nu ser jag fram emot nästa veckas tävlingar, skriver hon till FB.

Artikeltaggar

Emil NykvistEmma NilssonGräsmarkSK BoreSkidskytteSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.