Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Låt oss diskutera simhallsfrågan utan personangrepp

Publicerad:

Björn Gillberg (HS) efterlyser en mer städad och rakryggad debatt om till exempel förslaget om ny simhall i Sunne
Björn Gillberg (HS) efterlyser en mer städad och rakryggad debatt om till exempel förslaget om ny simhall i Sunne Foto: Åsa Eneljung

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

När undertecknad och Henrik Lagerlöf härförleden i Fryksdalsbygden aktualiserade frågan om simhall i Sunne såg vi fram emot en konstruktiv debatt. Det har vi fått. Men i två fall ägnar sig de anonyma insändarskribenterna ”Skattebetalare” respektive ”Ytterligare en bekymrad skattebetalare” åt personangrepp och smutskastning av Hela Sunne. Fryksdalsbygden har den 22 februari på ett förtjänstfullt sätt korrigerat Skattebetalarens felaktiga uppgifter om Lagerlöf.

Den, som gömmer sig bakom anonymitet, förtjänar egentligen inget bemötande. Men jag gör ett undantag, eftersom signaturen ”Ytterligare en bekymrad skattebetalare” ägnar mycket utrymme åt att på falska grunder svartmåla Hela Sunne. Han/hon påstår att Hela Sunne orsakar att många frågor dras i långbänk genom återremisser och överklagningar. Nu är det så, att Hela Sunne har fyra platser i kommunfullmäktige. Det krävs minst en tredjedel, det vill säga 14 av fullmäktiges 41 röster, för att få en återremiss. I den mån Hela Sunne medverkat till återremisser, så har det skett tillsammans med övriga oppositionen. Under våra snart åtta år i Sunnes politiska församlingar har vi endast överklagat tre beslut till förvaltningsrätten. Vi har fått rätt en gång och förlorat en gång. Just nu väntar vi på beslut angående kommunfullmäktiges, enligt vår uppfattning, felaktiga beslut att rikta misstroende mot tre av styrelseledamöterna i Sunne Fastighets AB.

Många Sunnebor vill ha en simhall. Därför föreslår Hela Sunne, att det i budgeten för 2023 avsätts medel för att utreda investeringskostnader och driftkostnader för en simhall. Vi vill ha fakta på bordet inför ett slutligt ställningstagande i frågan. Fakta kan bland annat hämtas från Forshaga kommun, som hösten 2023 tar en ny simhall i bruk.

Avslutningsvis är det Hela Sunnes uppfattning, att anonyma insändare inriktade på personangrepp och svartmålning av partier och/eller andra organisationer är en vederstyggelse. Beträffande aktiva partifunktionärer bör det vara en självklarhet, att de står för sina synpunkter med namn och partitillhörighet. Vi ser i övrigt fram emot en fortsatt debatt, om en eventuell simhall, baserad på ideologi, fakta och utan personangrepp. Sak samma gäller givetvis inför den kommande valrörelsen.

Björn Gillberg, Hela Sunne

Artikeltaggar

Björn GillbergHela SunneInsändareSimhallSunne