Hoppa till huvudinnehållet

Man hotade med gevär och körde traktor grovt rattfull

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Han hotade personer med gevär och körde traktor grovt rattfull.

Nu döms mannen till fängelse.

En man i 70-årsåldern, skriven i Sunne kommun, döms till fängelse i en månad och skyddstillsyn efter att ha gjort sig skyldig till en rad brott i Arvika kommun.

I september 2020 knackade mannen på dörr och fönster in till en bostad utan att någon boende öppnat.

Senare samma dag återvände han till platsen – den här gången med ett gevär. Mannen gick med vapnet mot de boende, som efter att ha gått ut för att försöka stoppa honom sökte skydd i bostaden.

Spottade åt polis

I november samma år befann sig mannen återigen i Arvika kommun när han stoppas efter att kört traktor med 2,13 promille alkohol i blodet i höjd med Brunskog på riksväg 61. Han framförde traktorn på fel sida vägen och höll flertalet gånger på att köra av, står att läsa i domen.

Efter gripandet har han också ofredat poliserna genom att bland annat visa rumpan och spotta mot en av dem.

Domen från Värmlands tingsrätt meddelades under tisdagen. Han döms bland annat för grovt olaga hot och grovt rattfylleri.

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott & blåljusOlaga hotRattfylleriSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.