Insändare: Badhus i Sunne – ett luftslott?

Insändare
PUBLICERAD:
”Badhuset i Sunne förblir nog ett luftslott”, skriver sign. Skattebetalare.
Foto: Torunn Andersson
Gillberg och Lagerlöf i partiet Hela Sunne (HS) för fram tanken på ett kommunalt badhus. Det är säkert många som önskar ett badhus. Men är det realistiskt? Eventuella projekteringspengar för ett badhus har (HS) redan förbrukats genom Henrik Lagerlöfs vårdslösa agerande i Sunne Fastighets AB. Agerandet i Sunne Fastighets AB har skadat kommunen ekonomiskt med flera miljoner kronor.

Kommunen har många stora ekonomiska åtaganden framöver. Slutnotan på renoveringen av gamla Hotell Selma Lagerlöf har inte kommit än. Den kommer förmodligen att bli närmare 300 miljoner. Äldreboendet Brogården har ett renoveringsbehov. Skolan och socialen behöver ekonomiska insatser.

Med all sannolikhet skulle byggandet av ett kommunalt badhus innebära skattehöjning. Istället för en skattehöjning är det bättre att köpa ett träningskort på Selma Spa med möjlighet till bad. Alternativet är också att åka till någon grannkommun med badhus.

Badhuset i Sunne förblir nog ett luftslott. Björn Gillberg har byggt luftslott förr!

Skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.