Hoppa till huvudinnehållet

Stort strömavbrott – tusentals värmlänningar berörda

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwt.se
Ett stort strömavbrott påverkar tusentals kunder i Värmland.
Ett stort strömavbrott påverkar tusentals kunder i Värmland. Foto: Johan Nilsson / TT

Ellevios kunder i Värmland berörs just nu av ett strömavbrott. Totalt har 4500 kunder varit drabbade.

Ellevios kunder i Arvika, Eda, Sunne, Årjäng och Karlstad är drabbade av ett stort strömavbrott. Enligt meddelande från elbolaget påverkades som mest 4500 kunder av avbrottet. Under fredagseftermiddagen är bolaget är på plats i de berörda områdena för att åtgärda felet.

– Det har inträffat ett tekniskt fel i ett ställverk i Charlottenberg där det norska elnätet möter det svenska. Det har blivit ett fel på en transformator, som har gjort att felet spridit sig till övriga länet, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio.

Som mest var 4500 kunder påverkade av strömavbrottet. Strax efter klockan 16 hade alla utom 1300 fått tillbaka strömmen.

– Det är svårt att säga när alla kan ha fått tillbaka strömmen eftersom vi inte riktigt vet vad som orsakat felet. Men under tiden går det att lösa med omkopplingar, säger Jesper Liveröd.

Vid 16.20-tiden hade alla berörda kunder fått strömmen tillbaka, enligt bolaget.

Artikeltaggar

ArvikaEdaKarlstadSamhälleStrömavbrottSunneÅrjäng

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.