Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Dags för simhall i Sunne

Publicerad:
”Det är dags att bygga en simhall i Sunne”, skriver Björn Gillberg och Henrik Lagerlöf från partiet Hela Sunne.
”Det är dags att bygga en simhall i Sunne”, skriver Björn Gillberg och Henrik Lagerlöf från partiet Hela Sunne. Foto: Carolina Schützer

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den 4 februari föreslog i FB signaturen ”Motionssimmare”, att det skall byggas en riktig simhall i Sunne. Det är ett utmärkt förslag, som Hela Sunne ställer sig bakom.

Det är närmast genant, att Sunne kommun saknar en simhall. Alla grannkommuner har simhallar. I Hagfors öppnas snart simhallen efter en omfattande renovering. Forshagas kommunfullmäktige beslöt i början av december 2021, att bygga en ny simhall till en investeringskostnad om 146 miljoner kronor. Simhallen beräknas bli klar under hösten 2023.

Inom kort påbörjas arbetet med Sunnes budget för 2023. Hela Sunne kommer att föreslå, att det i investeringsbudgeten avsätts medel till förprojektering för en simhall i Sunne inkluderande investerings- och driftkostnader. Detta med sikte på att hallen skall byggas senast vid utgången av år 2025. Munkfors kommun kan säkerligen, mot ersättning, ställa underlaget för sin nya simhall till Sunnes förfogande.

Vi kommer också att i kommunstyrelsen utnyttja vår initiativrätt för att väcka en fråga, om att ge Samhällsbyggnad i uppdrag, att utreda simhallens lokalisering.

Björn Gillberg och Henrik Lagerlöf, Hela Sunne

Artikeltaggar

Hela SunneInsändareSimhallSunne