Hoppa till huvudinnehållet

Fullt upp under vaccinationshelg i Sunne

Publicerad:
Reporter Karina Johansson
Karina Johansson
karina.johansson@fryksdalsbygden.se
Lena Prånge Johansson är platsansvarig på vaccinationsmottagningen i Sunne.
Lena Prånge Johansson är platsansvarig på vaccinationsmottagningen i Sunne.

Under helgen var det vaccinationshelg i Värmland.

Vid vaccinationsmottagningen i Sunne var i stort sett alla tider bokade.

– Vi gav 225 doser, berättar platsansvarig Lena Prånge Johansson.

Arbetet med att vaccinera värmlänningarna med den tredje dosen pågår för fullt. Enligt Region Värmland har över 95 000 värmlänningar redan vaccinerats med en påfyllnadsdos och fler är aktuella för sin påfyllnadsdos kommande veckor.

Under helgen gjorde man en extra satsning med helgöppet för att fler ska få sitt vaccin snabbt.

I Sunne var det fullt upp hela helgen.

– Det här ger en extra möjlighet för dem som har svårt att komma till oss under veckorna. Ungefär 225 doser gavs och majoriteten var de som fick sin tredje dos. Men det kom också några få som fick den allra första, berättar Lena Prånge Johansson.

Denna vecka är vaccinationsmottagningen, där totalt fjorton personer arbetar, öppen tisdag till torsdag.

– Därefter glesar det ut ännu mer, om inte Folkhälsomyndigheten säger något annat. Men vi har tider så det räcker gott och väl. Det är tidsbokning som gäller för alla, utom för de som vill ha dos ett. För dem är det alltid drop in. Men det kommer att finnas tider tillgängligt hela året, och i Sunne har vi resurser till att ge upp till 1 000 doser per vecka om det skulle behövas, berättar Lena Prånge Johansson.

Artikeltaggar

CoronavirusetLena PrångeNyheterSunneVaccination

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.