Hoppa till huvudinnehållet

Nykvist fortsätter att imponera i EM: ”Fick slita rejält”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Emil Nykvist stod för ännu en stabil tävling i fredagens sprint. Arkivbild.
Emil Nykvist stod för ännu en stabil tävling i fredagens sprint. Arkivbild.

Det blev en ny topp 20-placering för Emil Nykvist när EM-sprinten avgjordes under fredagsförmiddagen.

– Jag slaktade mig själv i det första varvet och fick sota för det resten av loppet, skriver han till FB.

I onsdags blev Sunnekillen bästa svensk med sin 20:e placering.

Nykvist bästa svensk i EM-premiären

Under fredagen var det dags igen, den här gången sprint. Hälften så lång distans (10 kilometer) och hälften så många skott skulle skjutas.

Emil Nykvist öppnade starkt och visade bättre form i det liggande skyttet. Det blev fullt hus och ett bra läge inför det sista skyttet.

Det började bra, men det tredje skottet av fem blev en bom - som gjorde att Nykvist inte kunde haka på den absoluta toppen.

Resultatet räckte dock till en 19:e placering för Sunnekillen, vilket får ses som ännu en stark insats.

Efteråt var han nöjd - och rejält sliten.

– Det var en riktigt tung bana. Jag valde att gå i första startgrupp, tyvärr började det vräka ner snö 20 minuter innan start och vi som åkte i väg tidigt fick slita rejält. Jag slaktade mig själv i det första varvet och fick sota för det resten av loppet. Riktigt sliten, mjölksyra i hela kroppen så jag fick bara stoppa huvudet under armen, bita ihop och göra jobbet, skriver han.

Den här gången kunde Nykvist inte stoltsera sig som bästa svensk. Simon Hällström gjorde en kanontävling med fullt skytte och slutade tia.

Redan imorgon (lördag) väntar nästa EM-tävling för Emil Nykvist, då är det jaktstart 12,5 kilometer som står på agendan.

Artikeltaggar

Emil NykvistSkidskytteSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.