Hoppa till huvudinnehållet

Anslöt till kommunalt vatten – i smyg

Publicerad:
Vattnet i kranen visade sig komma från det kommunala nätet. Något kommunen inte kände till. Nu är ärendet polisanmält. Foto: Christine Olsson / TT

En fastighetsägare lyckades inte stänga av sitt vatten, och en rörmokare kallades till platsen.

Då uppdagades det att fastigheten olovligen var ansluten till kommunala nätet.

Nu har Sunne kommun gjort en polisanmälan.

Det var när nye ägaren av fastigheten skulle stänga av vattnet som man upptäckte att det inte gick. När rörmokare kom till platsen uppdagades det att fastigheten var ansluten till det kommunala nätet. Trots att kommunen inte hade några uppgifter kring detta.

– Man upptäckte att vattnet kom därifrån när man stängde av vid förbindelsepunkten. Hur länge det varit olovligen påkopplat vet vi inte. Men det syns på naturen att det inte nyligen grävts där. Det kan ha pågått en tid så vi måste gå till botten med det här, och låter därför polisen hantera frågan, berättar allmänna utskottets ordförande Tobias Eriksson (S).

Artikeltaggar

NyheterSunneVatten

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.