Hoppa till huvudinnehållet

Beslutet: Miljoner ska investeras i Sunnes tandvård

Publicerad:

Det är redan klart för flytt.

Nu satsas det ytterligare på Sunnes tandvård.

3,3 miljoner kommer att investeras under 2022.

Folktandvården i Sunnes klinikchef Jeanette Israelsson ser fram emot flytten till nya lokaler. Arkivfoto.
Folktandvården i Sunnes klinikchef Jeanette Israelsson ser fram emot flytten till nya lokaler. Arkivfoto. Foto: Karina Johansson

Under hösten kom beslutet om en efterlängtad flytt för Folktandvården i Sunne, där verksamheten byter Kvarngatan mot lokaler på Hotell Selma Lagerlöf.

Nu är det klart att det satsas ytterligare på Sunnes tandvård.

Regionstyrelsen i Värmland beslutade nämligen den 21 december om en prioriterad investering på 3,3 miljoner inför flytten till de nya lokalerna.

Åtta behandlingsrum blir elva

”Det finns stora underhållsbehov på kliniken och behov av verksamhetsanpassningar till de arbetsmetoder och den organisation som gäller idag. Väntrummet är för litet och receptionen är en så kallad öppen reception som gör att sekretess/integritet mot patienterna är undermålig”, skriver bland annat Regionstyrelsen i mötesprotokollet.

Investeringen är avsedd för ny utrustning. Behandlingsrummen kommer att gå från åtta till elva. Utöver mindre trängsel för såväl personal som patient är en dator per anställd och förbättrad ventilation exempel på positiva följder av den kommande flytten.

Otillfredsställande arbetsmiljö

– Det blir fräscha lokaler med ny utrustning som dessutom är anpassade storleksmässigt. Så ser det inte nu. Här är vi för många sett till vad lokalen räcker till för. Det är ingen tillfredsställande arbetsmiljö och vi har många förbättringar att se fram emot, säger Jeanette Israelsson, klinikchef på Folktandvården i Sunne.

Ytan för kliniken kommer att mer än fördubblas.

– Naturligtvis känns det bra. Vi har försökt att få till en flytt under många år och har växt ur den här lokalen sen ett bra tag tillbaka.

Rökrum men ingen dator

Redan vid inflyttningen på Kvarngatan var lokalen inte helt optimerad för verksamheten.

– Den var ändå byggd för tandvård, men trots det fanns inte en enda dator. Däremot ett rökrum. Så var det 1985, säger Jeanette Israelsson.

Beslutet om flytten stod klar strax efter det att Fryksdalsbygden skrivit om förslaget i höstas. Den är tänkt att göras omkring nästa årsskifte.

Folktandvården kan flytta till Selma: ”Vi behöver större lokaler”

Artikeltaggar

FolktandvårdenInvesteringarJeanette IsraelssonRegion VärmlandSunneTandvårdVård och omsorg

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.