Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken värvar målvakt: ”Den här nivån jag ska vara på”

Publicerad:
Tea Lundmark blir Mallbackens tredje nyförvärv.
Tea Lundmark blir Mallbackens tredje nyförvärv. Foto: Bollstanäs SK

Mallbackens målvaktsjakt är över.

Under måndagen presenterades det tredje nyförvärvet - Tea Lundmark, 25, som närmast kommer från Bollstanäs.

– Mallbacken känns som ett stabilt och tryggt lag, säger hon till FB.

Det är ingen hemlighet att Mallbacken letat efter en ny målvakt inför nästa säsong.

Ända sedan Emma Johansson valde att lägga handskarna på hyllan när årets säsong tog slut, har de letat ersättare.

Valet föll på Tea Lundmark. 25-åringen spelade 19 av 26 matcher från start under året för Bollstanäs, som åkte ur Elitettan.

Innan det har hon även spelat för Sandvikens IF i samma division, och även ett utlandsäventyr i spanska Mallorca.

Nu väntar ännu en flytt.

– Jag har spelat mot Mallbacken många gånger i många år. Det är ett lag som jag vet är väldigt bra och det kändes intressant att spela där. Känslan är att det är ett tryggt och stabilt lag som spelat i Elitettan länge. Det är någonting jag behöver.

Det var inte aktuellt att följa med Bollstanäs ner till division 1.

– Nej, Elitettan är den nivån jag ska vara på.

”Känslan är att Mallbacken är ett tryggt och stabilt lag som spelat i Elitettan länge. Det är någonting jag behöver.”
”Känslan är att Mallbacken är ett tryggt och stabilt lag som spelat i Elitettan länge. Det är någonting jag behöver.”

Trots en tuff säsong för laget är hon nöjd med sina prestationer.

– Jag känner att jag har gjort det jag kunnat, även om jag släppte in mycket mål så tycker jag att jag har gjort en bra säsong. Många matcher är jag nöjd över, så det känns skönt att få det bekräftat att en klubb som Mallbacken ville ha mig.

Hon känner till några av Mallbackens spelare sedan innan.

– Sarah Michael har jag spelat med i Piteå, så henne har jag koll på. Även Ritah Kivumbi som jag ställts mot många gånger.

”Svårt att möta Mallbacken”

Det har blivit några resor till Strandvallen de senaste åren.

– Vi brukar säga att det alltid är svårt att spela mot Mallbacken, de vet vad de gör på gräsplanen. För egen del har jag bra minnen från matcher mot Mallbacken, synd att jag inte hunnit se så mycket av stället runt om kring. Men det kommer framöver.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Kommunikativ, väldigt delaktiv i försvarsarbetet. Jag älskar fasta situationer när det blir mycket närspel. Sedan är jag reflexsnabb och orädd.

Hon kommer att konkurrera med Elin Svahn - om den stora målvaktstalangen förlänger sitt kontrakt.

– Jag har spelat mot henne, det är en ung tjej som är väldigt bra. Det ska bli kul att konkurrera med henne. Av det jag har sett är vi hyfsat lika i vårt spelsätt, säger Tea Lundmark.

Förutom Tea Lundmark har Mallbacken värvat Viktoria Ström och Clara Heiche.

Tungt tapp för Mallbacken - stortalangen lämnar: ”Jättesynd”Mallbacken utökar ledarstaben - Nilsson återvänder: ”Inget att tveka på”Hon är första kvinnliga ordföranden: ”Mallbacken ligger mig varmt om hjärtat”

Artikeltaggar

FotbollMallbackenMallbackens IFTea Lundmark

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.