Hoppa till huvudinnehållet

Hopp om vit jul i Fryksdalen: ”Är troligt”

Publicerad:
Det är goda chanser att snön i Sunne ligger kvar över julhelgen.
Det är goda chanser att snön i Sunne ligger kvar över julhelgen. Foto: Karina Johansson

En vit och solig jul.

För den som önskar sig det ser prognosen för Fryksdalen lovande ut.

– Det är troligt att det blir så, säger meteorologen Erik Höjgård-Olsen.

Julen står för dörren och det vita täcke som just nu ligger över Sunne ser ut att bli kvar. Dessutom spås en ytterligare snöby under natten mot den 24:e.

Solen ser också ut att kunna lysa upp julaftonen i Fryksdalen. Det väntas tio minusgrader och blir något mildare, omkring fem minus, på juldagen.

Så lyder prognosen – men för vädret finns sällan några garantier.

Vit jul troligt

– Ett lite defensivt svar: Minusgraderna kommer bestå, så den snö som ligger kommer ju inte att smälta. Däremot är det svårare att lova några nya centimeter till julafton, det räcker med att prognosen bara slår lite fel så blir det inte så, säger SMHI:s meteorolog Erik Höjgård-Olsen.

Så det blir en vit jul?

– Snö på backen och en vit jul känns troligt. Det kanske inte är tillräckligt för längdskidor, men varför inte lite pulka i decembersolen, säger Erik Höjgård-Olsen.

Snökanonerna i full gång - Ski Sunne öppnar till jul
Minusgraderna kommer att bestå över jul och kanske fylls det också på med ytterligare snö över Fryksdalen.
Minusgraderna kommer att bestå över jul och kanske fylls det också på med ytterligare snö över Fryksdalen. Foto: Karina Johansson

Artikeltaggar

JulSnöSunneVäder

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.