Hoppa till huvudinnehållet

Insändarreplik: Svar som väcker förvåning

Publicerad:
”Vi moderater är nöjda med utfallet och är glada att även som opposition kunna ha möjlighet att kunna påverka i en viktig fråga”, skriver Henrik Frykberger, Åsa Waldenström och Anton Bengtsson apropå att det kommer att finnas en väktarpatrull ute under nyårsnatten i Sunne.
”Vi moderater är nöjda med utfallet och är glada att även som opposition kunna ha möjlighet att kunna påverka i en viktig fråga”, skriver Henrik Frykberger, Åsa Waldenström och Anton Bengtsson apropå att det kommer att finnas en väktarpatrull ute under nyårsnatten i Sunne. Foto: Fredrik Finnebråth

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik till Kristina Lundberg (C) och Tobias Eriksson (S).

Man blir bara förvånad över majoritetens svar. Vi börjar misstänka att ni medvetet feltolkar vårt förslag, för att slippa ta tag i riskerna för våra gemensamt äga fastigheter och de som bor och verkar där. Vi vet att båda Kristina och Tobias är läskunniga och dugliga politiker, så ni kan ju ta till er och förstå lagda förslag om ni bara vill. Vi tar det en gång till och skriver ut än en gång det lagda förslaget och med stora bokstäver markerar det som är avsikten.

Vi yrkar att vi vid särskilt utsatta helger ska kunna anlita extra väktarresurser för att skydda våra boende och övriga fastigheter i kommunal ägo för att få en lugnande verkan även i övriga samhälle. Det är en fråga som med fördel bör samordnas med fastighetsbolaget då ansvaret även landar på dem som fastighetsägare och hyresvärd.

Att sen tycka att det är nånting som ingår i det frivilliga åtagande som nattvandrare är, vilket vårdnadshavare till högstadieelever blir ”uppmanade” till att genomföra någon gång är häpnadsväckande. Vi tror inte att entusiasmen att bli nattvandrare ökar om meningen med det är att vara oavlönad vaktpersonal åt kommunen, där syftet är att säkra kommunalt/fastighetsbolagets ägda fastigheter och hyresgäster. Att vara nattvandrare är nånting fantastiskt bra och fint, där syftet är att finnas på ”stan” för egna och andras tonåringar för deras trygghets skull. Sen kan ju givetvis nattvandrare ha en positiv effekt även för säkerheten för kommunala fastigheter och dess hyresgäster, likaväl som en väktarpatrull har en positiv inverkan på stök och bråk på andra allmänna platser än specifikt vid våra fastigheter, de kommer ju att röra sig i samhället och ses av alla.

Sen har ni direkt fel i erat svar på vad förvaltningen fick för uppdrag. Vilket ju är märkligt då Kristina i egenskap av ordförande justerat protokollet. Finns inget i beslutet som säger att det ska ske i samråd med polis och övriga fastighetsägare, som ju kan ha andra intressen än vad vi som kommun har som fastighetsägare.

Uppdraget löd: Kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att, i enlighet med Moderaternas initiativ, tillsammans med fastighetsbolaget besluta om vilka insatser som är mest korrekta inför storhelgerna. Återrapport på allmänna utskottet 15/12.

Vad gäller erat sista uttalande om norra bron så säger ni emot er själva i samma stycke men vi låter det bero. Det är inte det som vi avhandlar nu. Vi konstaterar bara och gläds åt att nuvarande styre har fått en betydligt mer nykter och bättre verklighetsuppfattning än den tidigare, vilket är en förutsättning för att komma någonstans överhuvudtaget.

Då insändaren inte hann publiceras i tisdagens Bygda så vill vi komplettera insändaren med att på onsdagens AU-möte så presenterade vår kommunchef förvaltningens svar på uppdraget. Det innebär att det på nyårsnatten kommer att finnas en väktarpatrull ute och att kommunen tillsammans med fastighetsbolaget kommer att inför 2022 titta på vilka framtida helger och hur bevakningen ska utformas. Vi moderater är nöjda med utfallet och är glada att även som opposition kunna ha möjlighet att kunna påverka i en viktig fråga.

Henrik Frykberger (M) oppositionsråd

Åsa Waldenström (M) vice ordförande, socialutskottet

Anton Bengtsson (M) partiföreningssekreterare

Artikeltaggar

Henrik FrykbergerInsändareKristina LundbergTobias Eriksson