Hoppa till huvudinnehållet

Man förvarade avsågat hagelgevär på ort i Sunne kommun – döms till fängelse

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@fryksdalsbygden.se
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern förvarade ett avsågat hagelgevär med tillhörande ammunition på en ort i Sunne kommun.

Nu döms han av Värmlands tingsrätt till två års fängelse för grovt vapenbrott.

En man i 45-årsåldern från Arvika döms av Värmlands tingsrätt till två års fängelse för grovt vapenbrott, det meddelades under tisdagen.

Mannen har har förvarat ett avsågat hagelgevär och ammunition i form av hagelpatroner.

I mitten av oktober stoppades mannen av en polispatrull i Munkfors, där han påträffades med två hagelpatroner i bilen där han satt som passagerare. Polisen fattade misstankar om att han var narkotikapåverkad, vilket också senare provtagning påvisade då mannen hade amfetamin i blodet.

Döms mot sitt nekande

För polisen angav mannen, som står skriven i Arvika, då att han bor på en adress i Sunne kommun. På adressen gjorde polisen en husrannsakan där vapnet och ammunitionen påträffades i ett garage. Mannen har en kvinnlig bekant på adressen och säger i förhör att han sovit över där vid flera tillfällen.

Mannen döms mot sitt nekande till två års fängelse för grovt vapenbrott. Tingsrätten rubricerar brottet som grovt bland annat för att det saknar ett lagligt användningsområde och är av ”särskilt farlig beskaffenhet”.

Artikeltaggar

BrottNyheterSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.