Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Välkomna att följa med oss på nattvandring!

Publicerad:
Kommunalråden Tobias Eriksson (S) och Kristina Lundberg (C) bjuder in Sunnemoderaterna till nattvandring.
Kommunalråden Tobias Eriksson (S) och Kristina Lundberg (C) bjuder in Sunnemoderaterna till nattvandring. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Slutreplik till Henrik Frykberger, Åsa Waldenström och Anton Bengtsson.

Vi beklagar att ni missuppfattade vårt svar. Vi delar bilden av att trygghet är viktigt. Det framgår ju av kommunstyrelsens protokoll där vi var överens.

Vi uppskattade ert initiativ, trots att det lite slår in öppna dörrar då det redan görs insatser. Och vi tycker också att vi måste se till att tryggheten omfattar alla.

Förvaltningen fick nu i uppdrag att, i samråd med fastighetsbolaget, polis och övriga fastighetsägare se över vilka åtgärder som kan sättas in utöver de som redan görs.

Rapport kommer nästa vecka på allmänna utskottet.

Vi arbetar redan aktivt med detta problem, tillsammans med både polis och skola och vissa berörda fastighetsägare och verksamhetsutövare. Vi vidhåller att det är viktigt att exempelvis polisen tar sitt ansvar och att vi inte sätter in åtgärder som flyttar problemen till andra, mindre resursstarka, fastighetsägare och boende.

Ni kan ju raljera över att vi försöker se på problemet utifrån den komplexitet som finns och att det faktiskt är flera aktörer som måste vara en del av lösningen… men när det kommer till ansvarsfullt beslutsfattande så går det inte att bara föra symbolpolitik, fast vi inser såklart att det är enkelt att göra i opposition.

För att vi ska nå samsyn, då vi egentligen tror att vi vill nå samma sak, men har olika bild av komplexiteten, så kanske en idé skulle kunna vara att vi nattvandrar tillsammans på några av de mest utsatta helgerna?

(Kristina gjorde det 2019 och det rekommenderas varmt för alla som inte redan gjort det).

Då kan vi tillsammans möta både fältassistenter, ungdomar (och äldre) och polisen och det tror vi är bästa sättet att faktiskt hitta konstruktiva och hållbara lösningar för allas vår trygghet.

Och vad gäller Norra bron så anser vi inte att vi ska betala den, men däremot är tyvärr den brutala sanningen att ska den byggas så kommer kommunal finansiering att krävas då den inte prioriteras i den regionala trafikplanen och därmed inte heller av Trafikverket. Och där utreder vi just nu förutsättningarna för finansiering då vi är övertygade om att den är avgörande för fortsatt utveckling av Sunne.

Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande

Tobias Eriksson (S), kommunstyrelsens förste vice ordförande

Artikeltaggar

Anton BengtssonHenrik FrykbergerInsändareKristina LundbergSunneTobias ErikssonTrafikverket