Hoppa till huvudinnehållet

Fasadshowen i Rottneros prisas – på internationell gala

Publicerad:
Danselever från Sunne Kulturskola dansar framför herrgårdsfasaden. Fasadshowen "Light Without Borders" som arrangerades i Rottneros park i Sunne, 4 september, har utsetts som vinnare för bästa teaser i filmtävlingen North Sea Video Contest 2021.

I september hölls fasadshowen ”Light Without Borders” i Rottneros park.

Nu prisas den på en internationell filmfestival.

– Jätteroligt, vi hade inga större förhoppningar, säger Åsa Gertling, projektledare på Sunne kommun.

Bästa filmteaser.

Det är kategorin där ”Light Without Borders”, fasadshowen som hölls i Rottneros park den 4 september, har utsetts till vinnare.

Detta i filmtävlingen Norts Sea Video Contest 2021. Prisutdelning och filmvisning hålls i belgiska Brügge i slutet av maj.

– Jätteroligt. Alla aktörer bakom ville lämna in filmen. Vi hade inga större förhoppningar, men såklart väldigt roligt att vi blev utvalda, säger Åsa Gertling, Sunne kommuns projektledare i det internationella kulturutvecklingsprojektet CUPIDO.

Tillföra teknik till kulturen

– Sunne har jobbat med film för att lyfta orten i rätt många års tid och det här är ytterligare ett bevis på att vi trampat in på rätt spår, fortsätter hon.

På scen fanns danselever från Sunne kulturskola, teaterelever från Unga Västanå i Sunne, en elev från Norge och professionella dansare.

– Vårt samarbete med alla aktörer runt det här evenemanget har fungerat bra. Framför allt har det handlat om att lyfta Rottneros park och locka en annan målgrupp än den som vanligtvis besöker parken. Mycket har handlat om att tillföra teknik till traditionell kulturutövning, säger Åsa Gertling.

Artikeltaggar

FilmRottneros parkRottneros park

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.