Hoppa till huvudinnehållet

Alice är Sunne Lucia 2021: ”Ett speciellt uppdrag”

Publicerad:
Alice Henriksson är Sunnes Lucia 2021.
Alice Henriksson är Sunnes Lucia 2021. Foto: Kristina Green

I Kulturskolans lottning fick Alice Henriksson äran att bli årets Sunne Lucia.

– Jag blev väldigt glad över beskedet, säger hon.

Det är Kulturskolans elever som medverkar vid det årliga luciafirandet i kyrkan. Körerna Ministjärnorna i åldrarna fem till sex år, Stjärnorna i årskurs 1-3 och Stars årskurs 4-7 backar upp luciatåget som består av elever i årskurs 8 samt 9.

Under de senare åren har en lottning gjorts bland de äldre eleverna vem som blir Lucia. I år föll vinstlotten på Alice Henriksson som går i årskurs 9 på Fryxellska skolan i Sunne.

Glädjande besked

– Jag blev väldigt glad när vår lärare berättade det för mig. Att få vara Lucia är något man hoppats på länge. Det är ett speciellt uppdrag, jag tycker att det är en sån mysig högtid och fint att sprida ljus till andra, säger Alice.

Hon har sjungit sedan hon var sju år, och började prova solosång i tolvårsåldern.

– Jag tycker det är roligt med sång och har fortsatt med det under de här åren. Sedan har jag lagt till dans och flöjt på Kulturskolan.

Årets luciafölje i Sunne, fr v: Elsa Dahl, Maya Nyström, Jenny Nyqvist, Alice Henriksson, Thyra Lundström, Elma Gullström, Ellen Staaf Lindqvist och Moa Nilsson Jahr.
Årets luciafölje i Sunne, fr v: Elsa Dahl, Maya Nyström, Jenny Nyqvist, Alice Henriksson, Thyra Lundström, Elma Gullström, Ellen Staaf Lindqvist och Moa Nilsson Jahr.

Alice kommer att sjunga ett solo under luciakvällen i kyrkan då hon framför andra versen ur En Stjärna lyser så klar.

Pampig inledning

Lusseföljet samt körer, närmare 60 personer, framför Natten går tunga fjät vid intåget i kyrkan, därefter följer traditionella visor som hör högtiden till. Körledaren och läraren Ingrid "Mimi" Esbjörnsson Hedlund ackompanjerar på flygeln och får sällskap av flöjtisten Ebba Johannesson. Dirigerar körerna gör Camilla Kjellstrand.

– Det blir sång som publiken känner till, i år har vi dessutom plockat in en favorit, Mary, Did You Know i programmet, säger läraren Ingrid "Mimi" Esbjörnsson Hedlund, Kulturskolan som övat med eleverna två gånger i veckan sedan höstlovet.

Tärnor och Lucia kommer även att ha framträdande vid Rottneros Park, Hembygdsgården och Teatertorget på söndagen före luciakvällen.

Artikeltaggar

LuciaNöje/KulturSunneSunne kyrka

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.