Hoppa till huvudinnehållet

Wilma Nea: "Handlar om att respektera sig själv"

Publicerad:
Wilma Nea har tidigare släppt ep:n "Issues". Nu kommer en första singel från debutalbumet.
Wilma Nea har tidigare släppt ep:n "Issues". Nu kommer en första singel från debutalbumet. Foto: Ebba G Ågren

I pressmeddelandet listas influenser som Fiona Apple, Ane Brun och Kate Bush. Nu släpper Arvikaartisten Wilma Nea en första singel från debutalbumet "This Too Shall Pass" som släpps i mars. Singeln heter "Days Like This" och hon beskriver det som något av en pepp-låt riktad till sig själv.

– Låten handlar om att befinna sig på en språngbräda, börjar Wilma Nea.

– När man är på väg från ett tillstånd som varit dåligt. Man har farit illa och varit nere. "Days Like This" berättar att det går över. För mig känns refrängen i låten som de första andetagen som känns lätta efter att ha tagit sig ur en sådan period.

Hon skriver utifrån egna erfarenheter.

– Ett tema för låten är självrespekt. Att hitta sin självrespekt kan vara bidragande till att man klarar av att ta sig ur något dåligt. Självrespekt kan ge styrka att ställa krav på relationer. Jag skriver en hel radda om det i vers två. Det handlar om att stå på sig, stå för vem man är. Våga kräva att få må bra.

Foto: Ebba G Ågren

"Firar att jag mår bättre"

Wilma Nea kommer från Arvika och är utöver solokarriären medlem i bandet Children of the Sün som nyligen släppte singel. Hon har bytt Värmland för Göteborg och studerar på Högskolan för scen och musik.

– "Days Like This” har varit jätteviktig för mig att skriva. Fått mig att växa, lärt mig att "speak your needs". En påminnelse om att stå på sig och respektera sig själv. Men den här låten firar jag att jag mår mycket bättre nu.

– Jag vill att lyssnaren ska känna sig upplyft av den här låten!

Videon till "Days Like This" är gjord av Ebba G Ågren som tidigare bland annat arbetat med Per Gessle.

– Det är en retro-vibe över videon. Vi drog in så många 60-talsprylar som möjligt – ryamattor, ärtgröna färger och en kobratelefon. Låten har kanske inte några 60-talselement, men den har ändå lite retro-känsla. Mest i stämmorna och harmoniseringen.

Karlstadsaktuella Miriam Bryant: "Många kan identifiera sig med det destruktiva"

”Days Like This” släpps på fredag, den 3 december.

Artikeltaggar

Ane BrunAppleArvikaChildren of the sünGöteborgMusikNöje/KulturPer GesslePopPsykisk ohälsaWilma Nea

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.