Hoppa till huvudinnehållet

Full fart när SG Broby bjöd in till öppet hus

Publicerad:
Det bjöds på smakprov av de olika utbildningarna på SG Broby vid öppet hus.
Det bjöds på smakprov av de olika utbildningarna på SG Broby vid öppet hus.

Vid SG Brobys öppet hus visade man upp smakprov på innehållet i skolans olika gymnasieutbildningar.

Grafisk produktion, en unik utbildning med riksintag inriktad mot den grafiska branschen, bjöd på fotografering, tryckning av julpapper och tillverkning av pins, samt skivomslag med dansbandstema. Samhällsvetenskapsprogrammet bjöd på innehåll kring krisberedskap, ledarskap/psykologi, information om studieresor till Auschwitz och mänskliga rättigheter. Naturvetenskapsprogrammet hade fysiklaborationer och visade upp bilder från sin praktik. De hade även kriminalteknik med brottsplatsundersökning. Industriprogrammet visade upp sina nya lokaler och eleverna gav besökarna en uppvisning med inslag av svets, robotar, svarv och fräs med mera. Det informerades även om introduktionsprogrammen för de elever som eventuellt inte hinner nå full behörighet innan slutet av årskurs nio.

Några av specialidrottsinriktningarna som skolan erbjuder bjöd på målskytte vid skolans entréer. Den som läser program på skolan kan söka idrottskurser riktade mot idrotterna ridning, hockey och fotboll. Dessutom fanns deltagande från kommunens näringsliv och Företagarna i Sunne.

Skolans SYV, Barbro Ainegren, mötte besökarna vid huvudentrén. Hon kunde besvara alla generella frågor kring skolans program och slussade sedan vidare besökarna till de olika programmen.

Peter Norén har marknadsföring som en del av sin tjänst på skolan.

– Fantastiskt roligt att få visa upp skolan på det här sättet. Våra elever har förberett och tycker ofta själva det är trevligt att ta emot både intresserade ungdomar, men även familjemedlemmar och andra som nu får en chans att ta del av allt spännande som görs här, berättar han.

Rektor på SG/Broby, Fredrik IJmker Snell, hälsar alla intresserade ungdomar hjärtligt välkomna att söka till skolans utbildningar.

– Eleverna trivs bra, det märker vi i både enkätundersökningar och i vår vardagliga kontakt med våra elever. Det är vanligt att elever som börjat studera i andra kommuner söker sig tillbaka till oss här i Sunne. Våra yrkesutbildningar leder för de allra flesta elever som vill, direkt till anställning efter färdig utbildning. Våra studieförberedande utbildningar ger en god grund för vidare studier och elever från vår skola finns både spridda över hela världen och lokalt kvar här i Sunne. Med den grund vi kan ge finns alla möjligheter, berättar han.

Artikeltaggar

FöretagarnaFredrik Ijmker SnellSG BrobySkola och utbildningSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.