Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk animation av Håkan-Bråkan

Publicerad:
Karlskogakusinerna Sören Olsson och Anders Jacobsson har skapat karaktären Håkan-Bråkan som nu blir film.
Karlskogakusinerna Sören Olsson och Anders Jacobsson har skapat karaktären Håkan-Bråkan som nu blir film. Foto: Rodrigo Soto

Den värmländska spelstudion The Nuttery Entertainment kommer att göra en animerad filmserie med karaktären Håkan-Bråkan. Karaktären är skapad av Karlskogakusinerna Anders Jacobsson och Sören Olsson som även ligger bakom film- och bokfiguren Sune.

“Det är ett privilegium att få arbeta med Håkan-Bråkan. Han är helt klart den bästa karaktären i familjen Andersson, han kombinerar omtänksamhet, nyfikenhet, fantasi, och galna upptåg. Vi utvecklar TV-serien för barn över hela världen som kommer att att älska den unika hjälte som Sören och Anders har skapat”, säger Magnus Jansson medgrundare och VD för Nuttery Entertainment i ett mejl till NWT.

Värmländskt spel-samarbete med Amazon: "Ett par hundra miljoner"

Filmerna produceras i samarbete med Storytel som även kommer att visa filmerna.

“Det allra bästa sättet att vidareutveckla vår karaktär Håkan Bråkan är inom den fantasirika värld som animationen innebär. Vi är övertygade om att Håkan Bråkan passar ypperligt i detta format. Samarbetet med Nuttery Entertainment känns väldigt inspirerande! Det känns kul att få vara med och spåna idéer och utveckla helt nya historier om Håkan Bråkan - som blir förvandlad till Super Bråkan när man minst anar!”, säger Sören Olsson och Anders Jacobsson mejlledes.

Artikeltaggar

Anders JacobssonFilmLitteraturNöje/KulturSören OlssonSören OlssonSpelutvecklingStorytelThe Nuttery Entertainment

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.