Hoppa till huvudinnehållet

Sundsbergs gård: ”Diskussion om avstyckningen”

Publicerad:
Ärendet kring överlåtelsen av bostadshuset vid Sundsbergs gård i Sunne rullar vidare.
Ärendet kring överlåtelsen av bostadshuset vid Sundsbergs gård i Sunne rullar vidare. Foto: Daniel Olausson

Ärendet kring överlåtelsen av bostadshuset vid Sundsbergs gård rullar vidare.

– Vi förde en diskussion i allmänna utskottet som mynnade ut i att stiftelsen Sundsbergs gård får tillträde till huset snarast möjligt, säger utskottsordföranden Tobias Eriksson (S).

Förvaltningen har föreslagit att det så kallade bostadshuset på Sundsbergs gård, som uppfördes 1976, överlåts till stiftelsen Sundsbergs gård som gåva. Ett tillhörande tomtområde avstyckas från fastigheten Sundsberg 1:64. Stiftelsen kan därmed söka lagfart på fastigheten när avstyckningen har genomförts och de har tillträtt fastigheten.

På senaste sammanträdet i allmänna utskottet uppstod dock en diskussion i ärendet.

– Den handlade hur vi hanterar eventuell problematik med avstyckningen. Stiftelsen Sundsbergs gård vill vad vi förstår göra saker i huset omgående. Så vi lade till en extra punkt att förvaltningen får i uppdrag att lägga en bilaga till gåvobrevet för nyttjanderätt fram tills tillträdesdagen regleras, det vill säga att de får tillträde så fort som möjligt, säger Tobias Eriksson.

Bostadshuset ges till Stiftelsen Sundsbergs gård: ”Lyckligt slut”

Allmänna utskottets förslag till kommunstyrelsen är alltså följande:

Bostadshuset med tillhörande tomt, överlåts till stiftelsen Sundsbergs gård som gåva. Gåvobrevet godkänns med redaktionella ändringar och undertecknas av firmatecknare. Förvaltningen får i uppdrag att lägga till en bilaga till gåvobrevet där nyttjanderätt fram till tillträdesdagen enligt gåvobrevet regleras samt att utvecklingsledaren får i uppdrag att ansöka om lantmäteriförrättning.

Artikeltaggar

NyheterStiftelsen Sundsbergs gårdSundsbergs gårdSunneTobias Eriksson

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.