Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt Mallbacken i landslaget

Publicerad:
Elin Svahn är en av tre blågula målvakter som åker till Belgien.
Elin Svahn är en av tre blågula målvakter som åker till Belgien. Foto: Olle Persson

Inte mindre än två spelare från Mallbacken har fått plats i F18-landslagets trupp.

Svea Rehnberg har varit med tidigare och nu får även målvakten Elin Svahn chansen.

Efter det genomförda och lyckade EM-kval 1 som spelades i september, där Sverige klarade av att behålla sin plats i A-ligan och därmed en möjlighet att nå EM, väntar nu dubbla landskamper borta mot Belgien i oktober. Matcherna spelas den 20 och 22 oktober och förbundskapten Caroline Sjöblom har nu presenterat landskampstruppen.

I EM-kval 1 återfanns Mallbackens Svea Rehnberg i truppen. Svea gjorde sannerligen avtryck genom att avgöra matchen mot Island med ett nickmål på stopptid. Sverige blev till slut tvåa i gruppen efter Frankrike.

Svea Rehnberg är åter med i F18-landslagets trupp.
Svea Rehnberg är åter med i F18-landslagets trupp. Foto: Fredrik Tacacho

Nu visar det sig att Svea får sällskap från Fryksdalen.

Till landskamperna mot Belgien är nämligen även målvakten Elin Svahn uttagen i truppen. Elin är en av tre målvakter och får hon spela blir det debut i F18-landslaget. Sedan tidigare har hon dock rutin från åtta F17-landskamper.

Nästa år avgörs F19-EM i Tjeckien och det svenska F18/03-landslaget spelade i september det första steget i kvalet. Sverige kom tvåa i kvalgruppen efter Frankrike vilket betyder att möjligheten att nå nästa års slutspel fortsatt lever.

Nästa del i EM-kvalet spelas till våren. Under återstoden av spelåret väntar nu två landskampsläger - med start borta mot Belgien den 20 och 22 oktober.

Artikeltaggar

Elin SvahnF18-landslagetFotbollMallbackens IFSvea Rehnberg

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.