Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Hade gärna sett ett bygge

Publicerad:
Stora torget i Sunne i somras.
Stora torget i Sunne i somras. Foto: Karina Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till insändarskribenten ”Gnällspiken” om Stora torget

Sunne Matmarknad AB (Ica) hade markanvisningsavtal på Stora torget under fyra år. Kommunen tillmötesgick under den perioden de förändringar som exploatören behövde, bland annat minskat antal lägenheter samt mer tid till projektering. Vi poängterade också att hyresrätter går lika bra att bygga som bostadsrätter. I februari-mars fick vi besked om att bygget skulle starta och exploatören ville därför att kommunen skulle förbereda markarbeten. Eftersom vi vill vara en möjliggörande kommun satte vi igång markarbetet. I avtalet reglerades att exploatören skulle stå för dessa kostnader, oavsett byggnation. Kommunen tog alltså inte någon ekonomisk risk. Vi beklagar att avtalet frånträddes då vi gärna sett en Ica-butik med bostäder på torget. Under tiden vi väntar på ett nytt politiskt ställningstagande om Stora torgets framtid snyggas ytan upp och används tills vidare som parkering.

Per Branzén, tf verksamhetschef samhällsbyggnad, Sunne kommun

Artikeltaggar

IcaInsändarePer BranzénSunne