Politisk fadäs av partiet Hela Sunne (HS)

Insändare
PUBLICERAD:
Sign. En som värnar demokratin är kritisk till Björn Gillbergs (HS) uttalanden om situationen i Sunne Fastighets AB.
Enligt information i dagstidningarna antog en starkt reducerad styrelse (tre ledamöter) i Sunne Fastighets AB den 13/7 2021 beslut att ge vd:n för Sunne Fastighets AB en fallskärm på nästan fyra miljoner kronor (3,9 miljoner).

Två av de tre beslutande har anknytning till partiet Hela Sunne. Det aktuella styrelsemötet leddes av vice ordf. Henrik Lagerlöf (HS). Motiveringen var att man skulle hindra andra partier att säga upp vd:n. Dessutom hemlighöll man av någon anledning beslutet i två månader. Det säger sig självt att en så rumphuggen styrelse inte borde fatta så avgörande beslut, nämligen riskera att kommunen får punga ut med 3,9 miljoner. Naturligtvis skulle man först ha förankrat sig i kommunstyrelsen. Sunne Fastighets AB är ett av kommunen helägt bolag.

Björn Gillberg (HS) stöttar sin partikollega. Han säger att (HS) lagt ut en ”snubbeltråd”. Man frågar sig om ”snubbeltrådar” hör hemma i en demokrati. Tänk om alla partier skulle lägga ut ”snubbeltrådar”, då skulle det bli så kallad ”Polsk Riksdag”. Nej, ”snubbeltrådar” hör hemma i totalitära stater!

Det verkar som partiet (HS) har förverkat en del av sitt eventuella förtroende. Säkert något som väljarna kommer att minnas när det är dags att gå till valurnorna om ett år.

En som värnar demokratin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.