Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänning bakom filmen om Avicii

Publicerad:
Björn Tjärnberg producerar filmen Avicii.
Björn Tjärnberg producerar filmen Avicii. Foto: TT/Carl Edlom

Det är drygt tre år sedan Tim ”Avicii” Bergling tog sitt liv och miljontals fans runt i världen sörjde en låtskrivare, dj och producent som skapat låtar som "Wake me up" och "Waiting for Love".

Nu ska hans liv bli film och bakom projektet står den värmländske filmaren Björn Tjärnberg och hans bolag Candamo Film som producerar filmen i samarbete med Sveriges Television.

Tidigare har Björn Tjärnberg arbetat med bland annat Glada Hudik-filmen "Catwalk" och Per Sinding-Larsens dokumentär om Kent "Vi är inte längre där".

I filmen – som ännu inte har någon titel – varvas intervjuer med Tim Bergling, en del som aldrig visats tidigare, med nyfilmade intervjuer med familj, vänner och kollegor. Skildringen sträcker sig från "pojkrummets Tim till världsarenornas Avicii" och avhandlar framförallt musiken, men även de stora framgångarna och den medföljande pressen.

Filmen om Avicii beskrivs som en internationell dokumentärsatsning och inspelningarna startade 2019. Regisserar gör Henrik Burman som Björn Tjärnberg arbetade med i den prisbelönta filmen ”Yung Lean: In My Head”.

– Jag hoppas att kunna ge ett ärligt, brett och nytt perspektiv på både konstnären Avicii och på Tims liv. Jag vill göra en film som både överraskar och utmanar bilden av Sveriges största internationella artist i modern tid och belysa hans musikaliska gärning, skriver regissören i ett pressmeddelande till NWT.

Filmen om Avicii beräknas ha världspremiär under 2023.

Artikeltaggar

AviciiBjörn TjärnbergFilmKentNöje/KulturNWT

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.