Hoppa till huvudinnehållet

Hantverksrundan laddar om: ”En stor glädje”

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
Maggie Edsjö Arnfeldt, Solveig Axelsson och Ulrika Lundgren får representera samtliga 21 hantverkare som deltar i årets hantverksrunda, som arrangeras nu till helgen.
Maggie Edsjö Arnfeldt, Solveig Axelsson och Ulrika Lundgren får representera samtliga 21 hantverkare som deltar i årets hantverksrunda, som arrangeras nu till helgen.

Helgen 25-26 september är det dags för årets upplaga av Hantverksrundan i Sunne kommun. 21 konsthantverkare ställer ut på 10 platser i och runt Sunne.

– Det känns väldigt bra eftersom pandemin nu har börjat släppa sitt grepp och det kan bli en ”riktig” runda igen, säger Maj-Lis Uller från arrangerande Frykens konst och hantverk.

Hantverksrundan är årets höjdpunkt för relativt nybildade Frykens konst och hantverk.

– De senaste åren har vi valt att ha rundan sista helgen i september. Det känns som en väldigt bra tidpunkt. Vi körde ju till och med förra året, mitt i pandemin, men då var det ju många som inte vågade sig ut, säger Maj-Lis Uller.

Föreningen förbereder även en julmarknad på Kolsnäs, men först är det alltså hantverksrundan som gäller.

– Ja, och det sker med väldigt stor glädje. Vi hoppas på väldigt mycket folk, säger Maj-Lis Uller.

Här är platserna och utställarna:

Stallet på Sundsbergs gård: Maj-Lis Uller - glaskonst och skulpturer i naturmaterial, Margaretha Edsjö Arnfeldt – vävda alster av dagstidningar; dörrmattor, löpare med mera, Karina Johansson – böcker och vykort, Lills linne – egendesignade linnekläder samt väskor, Fryksdalsvanten och Fryksdalstomten, Gunilla Frykestig – smycken i silver och glas, tändchips och vaxdukar, Anette Eriksson – trasmattor, stickat och målat och Trudy Colijn – träsnideri.

Skinn i Sunne: Katarina och Kjell Gustavsson – kläder, bruksföremål och smycken av skinn, päls och trä och Lise-Lott Norgren – sydda barnkläder, stickade sockor, virkat, decoupageljus med mera.

Fionas Flower Forever: Fiona Kear – trädgårdskonst av återbrukat glas.

Sunne Hembygdsgård B&B: Marco Hollander – konstnär.

Åmbergsskolan: Solveig Axelsson – läderhantverk, Kerstin Edholm, Lena Grahn och Maj Larsson - hantverk, redesign och återbruk.

Mary Collana Art Design: Mary Collana - måleri, designade kläder, smycken, sidenmåleri och glas.

Lulan klädhantverk, Ivarsbjörke station: Ulrika Lundgren - maskinstickning och sömnad av kläder och inredningsprodukter i naturmaterial.

Vallarnas alpackagård: Kerstin och Michael Still – alpackaprodukter, handgjorda tvålar med alpackakeratin samt hemgjord sylt av gårdens frukter.

Charlotta i Östanbjörke: Charlotta Midebo Spets – textiltryck, stickning och färgning. Broderier och skapande med trådar, pärlor och knappar.

Sensys bygdeväveri: Sensy Gregebo – damastvävning, linnemattor och Fryksdalsgardiner.

Artikeltaggar

Fiona KearKarina JohanssonKjell GustavssonMaj-Lis UllerMarco HollanderMary CollanaNyheterSolveig AxelssonSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.