Hoppa till huvudinnehållet

Klipp från ”Karl-Bertil” med Simon från Kil

Publicerad:
Karl-Bertil Jonssons julafton med Simon Larson i huvudrollen.
Karl-Bertil Jonssons julafton med Simon Larson i huvudrollen. Foto: Niklas Maupoix

Under torsdagen kom en andra trailer från SF:s storsatsning "Karl-Bertil Jonssons julafton". I rollen som den bedårande Karl-Bertil syns som NWT tidigare har berättat Simon Larson från Kil.

– Mamma skickade precis en länk så jag kunde se trailern, säger Simon Larsson till NWT.

– Jag såg den på skolan med några kompisar. Det var fett kul! Det såg så mysigt ut, jag fick julkänslor. Mina kompisar blev också fett taggade.

Trailern presenterar en ny bekantskap i kompisen Vera och avslöjar samtidigt klassiska repliker som "Jag la undan paket och gav det till en fattig" och "Jag har närt en kommunist vid min barm!". Den sista levererad av Jonas Karlsson i rollen som Karl-Bertils pappa.

– Jag fick en jättebra känsla i kroppen av trailern. Jag är jätteglad, fortsätter Simon Larson.

I en tidigare intervju med NWT har Simon Larson beskrivit sin karaktär så här:

– Karl-Bertil är något av en enstöring. Han är uppväxt i en familj och har en lite skev bild av verkligheten. Han lever i sin egen värld, men är väldigt god och snäll. Och nyfiken.

Inspelningarna har till stor del skett i Göteborg och regissör är Hannes Holm. "Karl-Bertil Jonssons julafton” har biopremiär den 12 november.

Artikeltaggar

BioFilmGöteborgJulKilNöje/KulturSimon LarsonTage Danielsson

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.