Hoppa till huvudinnehållet

Storförlust för Mallbacken

Publicerad:
Mallbackens IF med mittbacken Sarah Bergman (i mitten) fick inte med sig poäng i bortamatchen mot IFK Kalmar. Arkivbild.
Mallbackens IF med mittbacken Sarah Bergman (i mitten) fick inte med sig poäng i bortamatchen mot IFK Kalmar. Arkivbild. Foto: Olle Persson

Mallbacken föll med 0–3 på bortaplan mot IFK Kalmar.

– Kalmar tog vara på våra misstag. Det är ett skickligt lag på omställningar och det straffade oss i dag, säger MIF:s mittback Sarah Bergman.

Klockan 12.00 på lördagen ställdes tabellåttan Mallbackens IF mot fjärdeplacerade IFK Kalmar på bortagräs i elitettan. Säsongens första match mellan lagen i Värmland den 22 maj slutade 0–0 på Strandvallen men den här matchen blev inte mållös.

Redan i den andra minuten fick Ritah Kivumbi första chansen på ett inlägg och strax efteråt var Kivumbi framme på topp och hotade igen. Men det var Kalmar som öppnade målskyttet och den baljan kom i matchminut 5. Amanda Persson fanns på rätt ställe vid rätt tidpunkt i straffområdet och dunkade in 1–0 för hemmalaget bakom Elin Svahn i MIF-målet.

Mallbacken dominerade stora delar av första halvlek och i den 21:a minuten avlossade Linneá Berger bössan vilket tvingade hemmamålvakten Aubrei Corder till en stark räddning.

I maj spelade Frida Broströms MIF en mållös match mot Kalmar på Strandvallen. På bortaplan i helgen blev det förlust för Fryksdalslaget. Arkivbild.
I maj spelade Frida Broströms MIF en mållös match mot Kalmar på Strandvallen. På bortaplan i helgen blev det förlust för Fryksdalslaget. Arkivbild. Foto: Olle Persson

Fler hemmamål

Strax innan halvtid kom 2–0 för Kalmar när Fryksdalslaget inte fick bort bollen från straffområdet. Svahn räddade nicken från Andrea Thorisson men Mimmi Asperot slog in returen från nära håll.

I starten på andra halvlek fick Adina Jansson ett bra nickläge men hon träffade inte målet. Istället var det ett effektivt Kalmar som gjorde 3–0 när Tabby Tindell förvaltade ett friläge i 57:e.

Det var ett hemmalag som även spelmässigt var bättre i den andra halvleken och i 64:e minuten gjorde gästerna ett trippelbyte där Adina Jansson, Svea Rehnberg och Ritah Kivumbi klev av medan Emmie Johansson, Malin Ahlberg och Emma Eriksson gick in.

Heta målchanser

Kalmar-kaptenen Klara Rybrink fick ett jätteläge för 4–0 helt fri i straffområdet men Elin Svahn räddade avslutet. Sarah Michael sprang sig till ett friläge i slutminuterna men Kalmar-keepern gjorde en mycket bra räddning och det blev inga fler mål i matchen där Kalmar tog tre tunga poäng i toppstriden.

– Kalmar är en tuff bortamatch. Men det var en tråkig förlust vi åkte på. De första 35-40 minuterna tycker jag att vi hade ett väldigt bra anfall- och försvarsspel. Men det är svårt att säga hur man känner redan nu när man inte riktigt har smält matchen, säger Mallbackens mittback Sarah Bergman och fortsätter:

– Vi startade väldigt bra som sagt innan Kalmar fick två mål i slutet på första halvlek och det var egentligen det enda som Kalmar skapade i första. Vi var tyvärr lite slarviga i eget straffområde där vi inte fick bort bollen och vi blev lite spretiga. Kalmar satte dit målchanserna och det blev en tung uppförsbacke med 0–2 i halvtid.

– I andra halvlek tryckte Kalmar på ännu mer och vi försökte att etablera spel och komma runt på kanterna. Vi skapade väl ett fåtal chanser men vi kom inte riktigt upp i den prestationen som vi behövde i dagens match. Kalmar tog vara på våra misstag. Det är ett skickligt lag på omställningar och det straffade oss i dag. Det känns väldigt tufft, men vi stod upp bra och gav inte upp och det kan vi ta med oss. Vi kan även ta med oss de första 35-40 minuterna.

”I andra kom vi inte alls rätt i spelet”

MIF:s kapten Frida Broström gillade också lagets första halvtimme men hon är inte nöjd över andra halvlek.

– I andra halvlek kom vi inte alls rätt i spelet. Men vi kämpade och slet och gav inte upp vilket är ett plus, säger Broström och pekar på vad som behöver bli bättre framöver:

– Överlag kanske vi behöver bli hetare i båda straffområdena så att vi får bort bollarna och är hetare framåt för att få in mer mål. Det är väl det som brister lite för oss.

Tack vare segern klättrar IFK Kalmar upp till tredje plats med 37 poäng på 19 matcher. Mallbacken är i skrivande stund kvar som åtta i tabellen med 25 poäng på 19 matcher. Nästa match i elitettan för MIF är den 26 september hemma mot Borgeby FK.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollFrida BroströmIFK KalmarMallbackens IFSarah Bergman

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.