Hoppa till huvudinnehållet

Sätherberg (S) går till Hela Sunne - ritar om den politiska kartan

Publicerad:
Anette Sätherberg lämnar Socialdemokraterna och avslöjar att hon ställer upp på Hela Sunnes lista inför nästa val.
Anette Sätherberg lämnar Socialdemokraterna och avslöjar att hon ställer upp på Hela Sunnes lista inför nästa val.

Anette Sätherberg (S) lämnar partiet, blir politisk vilde och ställer upp på Hela Sunnes lista inför nästa val.

Det avslöjade hon vid måndagens fullmäktige då hon lämnade sin plats i Sunne Fastighets AB:s styrelse.

Detta innebär att styrande S och C inte längre har egen majoritet i fullmäktige.

Vid måndagens fullmäktige lämnade Anette Sätherberg (S) sin plats i Sunne Fastighets AB:s styrelse. Fullmäktiges ordförande Karl-Johan Adolfsson (C) tillät då, med visst tveksamhet, Anette Sätherberg att yttra sig.

Anette Sätherberg berättade bland annat:

– Jag har hela tiden varit lojal med bolaget och vi har i styrelsen inte bedrivit partipolitik. Inte förrän Centerns tillsatta ordförande kom in i bolaget, då ersattes andan av samarbetsvilja mot vi mot dem, tyvärr. Min uppgift i styrelsen har varit att ta vara på bolagets intressenoch följa lagar och förordningar. För mig är bolagets väl och ve det viktigaste, berättade hon.

Men eftersom Socialdemokraterna har uttryckt att de inte längre har förtroende för Anette Sätherberg, har hon alltså entledigats från sin plats i Sunne Fastighets AB:s styrelse. Vilket Anette Sätherberg menar att hon inte fått någon förklaring till varför.

– Jag har begärt och blivit lovad av partiledningen på ett medlemsmöte att skriftligen fått orsak till detta brustna förtroende. Men det har jag inte fått. Och jag kan inte med hedern i behåll vara medlem i ett parti som säger sig inte ha förtroende för mitt politiska arbete, utan att kunna förklara anledningen till detta.

Därför lämnar Anette Sätherberg Socialdemokraterna och blir politisk vilde i fullmäktige. Hon tackar för gott samarbete med partikamrater, och för erbjudanden hon fått om medlemsskap i andra partier. Och avslöjar dessutom vilka framtidsplaner hon har inom politiken.

– Jag kan avslöja att jag i nästa val kommer ställa upp på Hela Sunnes lista, med samma anda och samma samarbetsvilja som jag hittills visat, den kommer att genomsyra min politiska gärning. Som medlem i Hela Sunne ser jag långt mycket större möjligheter att bidra till en politisk utveckling av Sunne kommun och göra Sunne sagolikt igen.

Linda Johansson (S) svarade:

– Som politiker befinner vi oss högsta grad i en förtroendebransch. Och ett förtroende är inget vi politiker har på livstid, utan det beror på vårt handlande och agerande. Då Anette Sätherberg har sagt upp sig ser jag att denna punkt faller av sig självt. Det är inte vanligt att hantera det på detta sätt, men brukligt är det att personen avsäger sig uppdraget när man inte längre har förtroendet kvar.

Artikeltaggar

Anette SätherbergLinda JohanssonNyheterSocialdemokraternaSunneSunne Fastighets ABSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.