Hoppa till huvudinnehållet

Sätherberg kvar i SFAB:s styrelse - för Hela Sunne

Publicerad:
Sunne Fastighets AB har fått nya styrelsemedlemmar.
Sunne Fastighets AB har fått nya styrelsemedlemmar. Foto: Daniel Olausson

Vid måndagskvällens fullmäktige lämnade Anette Sätherberg Sunne Fastighets AB:s styrelse då hennes parti, S, inte längre har förtroende för henne.

Vid samma möte meddelade Sätherberg att hon blivit medlem i Hela Sunne - och valdes till suppleant i fastighetsbolagets styrelse.

Samtidigt valdes Håkan Thorell till ny ordförande.

Flera nya styrelsemedlemmar valdes till Sunne Fastighets AB vid måndagskvällens fullmäktige.

Centerpartiet nominerade tre personer. Kommunalråd Kristina Lundberg (C) förklarade hur de resonerat kring sina nomineringar:

– Det är viktigt för oss att markera att det inte handlar om politik att driva ett fastighetsbolag, utan om ledning och att förvalta på bästa sätt. Därför har vi valt politiskt obundna personer, utifrån deras kompetenser.

Till ny ordförande nominerades Håkan Thorell.

– Han är ett styrelseproffs och tillika jurist med bred erfarenhet av att vara ordförande i större och mindre bolag. Bland annat har han varit ordförande i Handelskammaren Värmland, och är för närvarande ordförande i Coop Värmland. Han har dessutom stöttat fastighetsbolaget med att ta fram förvaltningsavtalet och har därmed god kunskap om bolaget från start, berättade Kristina Lundberg.

Till ordinarie ledamot nominerades Emma Hultcrantz.

– Hon är jurist i grunden och har tidigare erfarenhet av styrelsearbete i offentliga bolag. Dessutom sitter hon i Företagarnas styrelse i Sunne.

Slutligen nominerades Olle Edgren till suppleant. Han har tidigare arbetat som ekonomichef och kommunchef i Sunne kommun.

– Han har lång erfarenhet av förvaltning och djupa kunskaper inom bolagets ekonomi samt kompetens inom kommunallagen.

Sätherberg (S) går till Hela Sunne - ritar om den politiska kartan

Linda Johansson (S) berättade att partiet nominerade Mattias Berntsen till ledamot, efter Anette Sätherberg, medan Kari Gjulem är ny suppleant efter Helena Anshammar.

Slutligen skulle Hans Högberg (HS), suppleant, ersättas. Där tog Björn Gillberg till orda.

– Vi föreslår Anette Sätherberg. Hon har mångårig erfarenhet av att jobba i bolaget och vi vill inte gå miste om hennes kunskaper och kompetens, förklarade han.

Samtliga nominerade valdes.

Artikeltaggar

Anette SätherbergBjörn GillbergHela SunneNyheterSocialdemokraternaSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.