Insändarsvar: Beklagar om jag gjorde en felbedömning

Insändare
PUBLICERAD:
"Jag beklagar om jag gjorde en felbedömning. Jag ber om ursäkt.” skriver Kar-Johan Adolfsson.
Foto: Dan Enwall

Svar till ”Bekymrad kommuninvånare”’

Att kalla kommunchefens redogörelse till kommunfullmäktige för en partsinlaga är en grov anklagelse. Redogörelsen byggde på hänvisning till stadgar och lagstiftning. Petra Svedberg är känd från tidigare anställningar för att vilja ha ordning och reda. Det är det hon vill i det här ärendet också.

I kommunfullmäktige har alla tjänstgörande ledamöter yttranderätt. Även deltagande styrelseledamöter i Sunne Fastighets AB. Men efter kommunchefens redogörelse var de fåordiga.

Om det är en ”maktkamp” så började den när bolaget begärde mer pengar från kommunen utan att presentera ett underlag. Det ville inte kommunledningen gå med på.

Att jag avslutade min insändare med en fråga om självgodhet berodde på att början på insändaren i positiva ord beskrev en händelse 2018. Det mötet sammankallades och hölls på samma regelvidriga sätt som mötet före midsommar. Utan ordförande, vice ordförande och VD.

Jag beklagar om jag gjorde en felbedömning. Jag ber om ursäkt.

Karl-Johan Adolfsson

KF:s ordförande

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.